Bric en brac in de Oude Spar

GEESTEREN – Af en toe moet ik gewoon even binnenlopen bij de Oude Spar in Geesteren, ik ben namelijk al lange tijd op zoek naar een rooktafeltje. Maar in plaats van met een rooktafeltje kom ik keer op keer met een leuk dingetje thuis dat ik niet kon laten staan….. De Oude Spar heeft veel vintage en gebruikte spullen in verschillende prijsklassen. Het is een uitje voor als je op jacht bent naar net dat ene pareltje, lekker snuffelen en rondneuzen, maar daarna naar huis gaat met een andere unieke vondst. Je wordt er blij van, en je bent duurzaam en goed bezig voor het milieu, maar ook voor jezelf (je portemonnee)

Servieshoek
Hebbedingetjes, ouderwetse platen, een mooie jaren zeventig fauteuil, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. De winkel van Bart staat vol met vintage, brocante, industriële meubelen en accessoires. Zo is er een cd-en platenhoek maar ook een hoekje met kruiden voor in je tuin. Een servieshoek met mooi porselein, of enkele ouderwetse buizenradio of die prachtige oude kast er is teveel om allemaal op te noemen. Zoveel leuke spulletjes om verliefd op te worden, je kunt gewoon niet wachten om het in jouw huis een plekje te geven.
En ben je uitgekeken neem dan even plaats aan de leestafel, en geniet van de reuring en de gezelligheid. Of geniet nog even na in het zonnetje buiten op een van de brocante bankjes. En een tip die ik je geef: loop nog een tweede rondje dan zie je namelijk altijd meer en andere dingen. Kijk dan bijvoorbeeld eens naar beneden waar bijvoorbeeld de verborgen schatten staan.


Zelf inkopen

Bart koopt zelf alle spullen in. Hij reist hiervoor door het hele land om de leukste spullen voor zijn winkel te vinden. Samen met vele vrijwilligers runt Bart de winkel. Belangrijk vindt Bart het stimuleren van hergebruik van spullen en daarnaast het werken met vrijwilligers. De vrijwilligers dragen ieder op hun eigen manier een steentje bij, de een doet de styling, de ander de verkoop, Maar ook sorteren van spullen en het opknappen van meubeltjes en kastjes wordt door hen gedaan en ze zijn dan ook onmisbaar. Er is veel variatie in het aanbod, afhankelijk van wat er binnenkomt van speelgoed tot een ladekast, van retro tot een prachtige industriële lamp en van een mooie oude koffer tot een design vaas.

Midden in het dorpDe winkel bevindt zich midden in het dorp, daar waar vroeger de supermarkt was. Veel mensen lopen spontaan binnen om een kijkje te nemen. De winkel van Bart heeft veel vaste bezoekers. Want de echt mooie spullen zijn vaak snel weg, en door regelmatig te komen vergroot je de kans op geluk Heb jij bijzondere spullen voor Bart, dan kan je hem altijd even een berichtje sturen. Hij komt het graag bij u op halen. Ook benieuwd welke spullen er in de winkel staan, kijk voor de nieuwste vondsten op Instagram of de Facebookpagina.

De Oude Spar, Dorpsstraat 12 in Geesteren is open op donderdag, vrijdag van 10 tot 17. Zaterdag van 10 tot 16 uur en op zondag van 12 tot 17 uur. [email protected]

De Oude Spar is bereikbaar op telefoonnummer 0545 224608

Door Willy Kok

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven