De Needse Berg staat centraal als decor van een step-puzzeltocht


NEEDE – De Needse Berg is een heuvelachtig gebied omringt door het bekende Achterhoekse platteland. Hier heerst rust, een weids uitzicht én een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Aanleiding voor twee Berkellandse ondernemers om de handen ineen te slaan en voor dit gebied een step-puzzeltocht te ontwikkelen. Met als doel de Needse Berg aantrekkelijk maken voor iedereen. De step-puzzeltocht start bij B&B Borgersteeg in Noordijk, een van de initiatiefnemers. Zij verzorgen aanvullend een gevulde knapzak voor onderweg. Vanaf daar vertrek je met een kickbike (soort step), geleverd door Ultimate Adventures, op weg naar de Needse Berg. Met vragen over de historie en aanvullende informatie over de omgeving krijg je op een ontspannen manier een goede indruk van waar je je bevindt. De tocht duurt ongeveer 2 uur, is ongeveer 7 km lang en is geschikt voor jong en oud. Voor de kickbike moet je wel minimaal 1,40m zijn. Liever de kickbike verruilen voor een hoge bi of een stadsfiets (met kinderzitje)? Dat kan natuurlijk ook. De puzzeltocht blijft hetzelfde, maar toch kan iedereen mee.

Informatief en sportief
Naast dat het een rustige en weidse omgeving is waar je weinig mensen tegenkomt, leent de activiteit zich uitstekend voor een divers publiek, individuen, tweetallen, gezinnen, families, groepen vrienden, je klas, of als bedrijfsuitje. Binnen een half uurtje kunnen we opschalen tot wel 70 steps indien gewenst. Voordeel van de step-puzzeltocht is dat je ook nu nog eenvoudig afstand kunt bewaren. De step-puzzeltocht is ontstaan vanuit de vraag van de Gemeente Berkelland om de Needse Berg en het Achterveld aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Hiertoe heeft B&B Borgersteeg contact gezocht met haar outdoorpartner, Ultimate Adventures. Samen zijn zij tot een informatief en sportief programma gekomen, waarin de bezoeker kan genieten van de rust en uitgestrektheid van de Needse Berg en de het Achterhoekse Landschap. De route loopt door Noordijk, uiteraard over de Neder

De lancering valt ook samen met de nationale campagne Ode aan het Landschap waarbij mooie stukken van Nederland, waaronder de Achterhoek, onder de aandacht worden gebracht. De Needse Berg en het Achterveld zijn prachtige parels om te ontdekken en te ervaren op de step.

De step-puzzeltocht met gevulde knapzak is te reserveren via:
B&B Borgersteeg [email protected], 06-28958349
Ultimate Adventures: [email protected] of 06-51141087.

Kosten: Step-puzzeltocht €16,- p.p.
Kosten: Knapzak €9,- p.p

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven