EGVV: Tim Kollen gaat, Paulo ten Buuren komt


GELSELAAR – Tim Kollen is nog maar 41, toch heeft hij al een hele staat van dienst als trainer in het amateurvoetbal. Tim was nog maar een ‘broekkie’ toen hij op zijn 26ste begon als trainer bij Klein Dochteren. De jonge oefenmeester beleefde enorm veel plezier aan zijn periode bij de club uit de buurtschap bij Lochem. Hij promoveerde met de club van de zesde naar de vijfde klasse en liep een seizoen later op een haar naar de promotie richting de vierde klasse mis. Anders was Klein Dochteren twee seizoenen op rij gepromoveerd. Na vier seizoenen werd het voor hem tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij werd trainer van De Hoven, het verblijf bij de volksclub uit Zutphen duurde echter maar een jaar. Daarna werd hij al opgepikt door dorpsclub SVBV uit Barchem. Voor Kollen braken succesvolle jaren aan. Hij bracht SVBV zelfs naar de vierde klasse. Niet voor niets bleef Tim vier jaar in Barchem werken.

Na deze 4 succesvolle jaren volgde het volgende station, Socii uit Wichmond. Wederom een dorpsclub voor Kollen. Na twee seizoenen liet de club doorschemeren nog wel een jaar met Kollen door te willen, echter kwam er ook belangstelling uit Gelselaar. EGVV wilde graag gebruik gaan maken van de, toentertijd, in Laren woonachtige trainer. Na een aantal gesprekken nam Tim het besluit. Hij liet Socii weten te stoppen na twee seizoenen. EGVV werd op deze manier de vijfde club waar Kollen hoofdtrainer werd. Tim en EGVV pasten bij elkaar, waardoor hij ook in Gelselaar lange tijd werkzaam was. In september 2020 liet Kollen aan het bestuur van EGVV weten dat hij bezig was aan zijn laatste jaar in Gelselaar. “Eigenlijk wisten ze dat al, want toen ik verlengde voor het vierde jaar had ik al aangegeven dat ik vier jaar wel het maximale vond”. Toch heeft hij nog wel even getwijfeld. “De laatste twee seizoenen waren natuurlijk zuur door de corona pandemie. Mijn derde seizoen bij de club werd vroegtijdig afgebroken, in het vierde seizoen is er amper gevoetbald. EGVV besloot in februari 2021 dat ze vanaf het seizoen 2021/2022 met haar eerste elftal op zaterdag zal gaan spelen. Ik heb me zelf toen serieus afgevraagd of ik er toch niet nog een seizoen bij aan zou knopen. Zo eindigen is natuurlijk best vreemd en de stap naar het zaterdagvoetbal is natuurlijk wel een mooie uitdaging”.

Toch besloot Tim anders, “Mijn werk brengt met zich mee dat ik weleens op zaterdag moet werken. Tevens heb ik gekeken naar mijn thuis situatie. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mij niet voor de volle 100% voor EGVV kan inzetten. Daarom heb ik de club laten weten dat ik bij mij besluit blijf en er een punt achter zet”. Vandaag, op 3 juli, neemt Tim Kollen na 4 jaar officieel afscheid van EGVV. Hij heeft nog geen nieuwe club, “Een bewuste keuze. Op deze manier kan ik nadenken over wat ik wil. Wat de toekomst brengt weet ik nog niet, voor het zelfde geld was EGVV mijn laatste club als hoofdtrainer”.


Paulo ten Buuren debuteert als hoofdtrainer
Daar waar er een trainer vertrekt, komt er ook altijd een nieuwe. EGVV heeft inmiddels de opvolger van Tim Kollen bekend gemaakt. Het is de 42 jarige Paulo ten Buuren uit Hengelo. Ten Buuren was het afgelopen seizoen trainer van het tweede elftal van Excelsior Rijssen wat uitkomt in de reserve hoofdklasse. Ten Buuren besloot om niet door te gaan in Rijssen en een andere club te zoeken. Dat leek Enter Vooruit te gaan worden, waar hij, net als in Rijssen, het tweede elftal voor zijn rekening zou gaan nemen. Uiteindelijk besloot Ten Buuren dit niet te doen, omdat Enter als om 11 uur haar wedstrijd wilde gaan spelen. “Mijn kinderen sporten op zaterdagochtend, daar wil je als vader toch ook af en toe bij kunnen zijn. Uiteindelijk voelde het niet goed en heb ik Enter afgezegd”. Ten Buuren is in het dagelijks leven sportdocent op het ROC. “De lessen die ik daar geef zijn allang niet meer de ouderwetse gymlessen van weleer. Tegenwoordig zijn we heel veel bezig met leefstijl en gezonde voeding”.

De Benneker bekend terrein
EGVV had zich als een van de weinige clubs in de regio nog niet verzekerd van een hoofdtrainer. Toen de club wereldkundig maakte op zaterdag te gaan spelen ging er bij Ten Buuren een lichtje branden. Hij kende nog iemand bij de club en zocht contact. Van het een kwam het ander en voordat Paulo het wist ging hij op gesprek in Gelselaar. “Toen ik op Sportpark de Benneker kwam voor het gesprek moest ik meteen terug denken aan een wedstrijd die ik met v.v. Diepenheim 1 speelde tegen het eerste van EGVV. Daar scoorde ik een aantal keren”. Lacht hij. Ten Buuren speelde meerdere jaren voor v.v. Diepenheim, daar leerde hij een aantal spelers uit Gelselaar kennen die daar toen ook actief waren. Dat levert hem nu zijn contract op bij de nieuwbakken zaterdag vierde klasser. Want via het contact met deze oude bekende kwam het uiteindelijk tot een gesprek. Na nog een tweede gesprek was er witte rook. Paulo ten Buuren wordt de nieuwe hoofdtrainer van EGVV.

Joeri Bakker
Hij komt niet alleen naar Gelselaar. Hij neemt goede vriend Joeri Bakker uit Goor mee. “Toen ik na het eerste gesprek naar huis reed heb ik Joeri in de auto meteen gebeld en gepolst of hij interesse had om met mij mee te gaan naar EGVV. Joeri was meteen enthousiast”. In het tweede gesprek wat Paulo had in Gelselaar introduceerde hij Joeri. De club was enthousiast en dus gaat Bakker komend seizoen aan de slag als assistent van Paulo en keeperstrainer van EGVV. “Joeri is een echt voetbaldier, hij kijkt enorm veel wedstrijd. Daar ga ik echt goede steun aan hebben”.

UEFA B
Paulo heeft nog maar een training van EGVV kunnen bekijken. Daarom heeft hij begin jullie een drietal weken gepland om de spelers uit Gelselaar te leren kennen. “We gaan drie weken met elkaar trainen en sluiten dan af met een wedstrijd tegen GSV’63, de buurman die EGVV door de switch naar de zaterdagafdeling in competitie verband niet meer zal tegen komen. Daarna gaan we een paar weken vakantie houden om vervolgens half augustus aan de voorbereiding van het seizoen 2021/2022 te beginnen”. Behalve dat Paulo dit seizoen hoofdtrainer zal zijn van EGVV, start hij ook met zijn UEFA B trainerscursus. “Het wordt een druk seizoen, maar ik heb er zeker heel veel zin in”.

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven