Investeer in de gezelligste brasserie van Borculo


BORCULO – In het hartje van Borculo gaat iets heel moois gebeuren. In het pand van de voormalige bakkerij Liebrand beginnen Brian en Britt Grieving een nieuwe brasserie met de toepasselijke naam De Bakkerieje. Hier kun je straks genieten van een heerlijke lunch of diner, gemaakt van allerlei streekproducten.

Extra geld nodig
Voordat het zover is, krijgt het pand een flinke metamorfose. En om die te realiseren, kunnen Brian en Britt nog wel wat (financiële) hulp gebruiken. Om de nieuwe brasserie te starten, hebben ze in totaal                € 460.000,- nodig. Van dit bedrag wordt € 330.000,- opgebracht door investeerders en betalen ze € 10.000,- uit eigen middelen. Het resterende bedrag van € 120.000,- is noodzakelijk voor de keuken en de inrichting van het pand. Brian en Britt hopen het op te halen door obligaties uit te geven. Ze doen zo een beroep op iedereen die Borculo een warm hart toedraagt.

Wat is een obligatie?
Een obligatie is een gedeelte van een grote lening. In dit geval gaat het dus om een lening van € 120.000,-. Dat bedrag is verdeeld in 120 obligaties van elk € 1.000,-. Door een obligatie te kopen, leen je in feite € 1.000,- aan Brian en Britt. De obligaties hebben een looptijd van 10 of 15 jaar, dat mag je zelf bepalen.

Uitkering door loting
Hoe en wanneer krijg je nu het geld dat je hebt uitgeleend terug? Dat wordt vanaf 2025 elk jaar in september bepaald door middel van een loting. Als jouw nummer wordt getrokken, krijg je de nominale
waarde van je obligatie (€ 1.000,-) ineens terugbetaald. Als obligatiehouder kun je zelf aangeven wanneer je voor deze lotingin aanmerking wilt komen.

Hier kan geen spaarrekening tegenop!
De obligaties voor De Bakkerieje heten officieel ‘De Bakkerieje certificaat 2021’ en je kunt voor € 1.000,- zo’n certificaat kopen. Daarmee steun je Brian en Britt en help je bovendien ons stadje nog aantrekkelijker te maken. Als tegenprestatie nodigen we je een avond uit waarop je samen met de andere obligatiehouders heerlijk komt eten op kosten van de Bakkerieje. De waarde van zo’n heerlijk uitje bedraagt € 100,-. In feite komt dat neer op 10 procent rente per jaar; heel wat meer dan je jaarlijks zou krijgen als je die € 1.000,- op een spaarrekening zou zetten!

In een noten dop

• Doelbedrag: € 120.000,–.
• Ingangsdatum lening: 1 juni 2021.
• Looptijd 10 jaar of 15 jaar: jaarlijks 8%
aflossen op basis van loting, voor het
eerst per 1 september 2025.
• Vergoeding: jaarlijkse uitnodiging
voor twee personen om een avond
op kosten van De Bakkerieje door te
brengen ter waarde van € 100,-.
• Contractant: Brian Grieving en Britt
Grieving (handelend onder VOF De
Bakkerieje).
Geld (inleg) over te maken aan VOF
De Bakkerieje tot en met 15 juli 2021.
• Inschrijving sluit op 15 juli 2021.
• Op deze obligatielening is het
regelement obligatielening ‘De
Bakkerieje certificaat 2021’ van
toepassing. Het reglement vind je op
www.debakkerieje.nl/obligatie.
• Deze obligatielening is vrijgesteld van
AFM-toezicht.

DOE MEE!
Heb je geld dat je nu niet nodig hebt, wil je graag investeren in het levendig houden van Borculo en vind je het leuk om Brian en Britt te helpen? Ga dan nu naar http://www.debakkerieje.nl/obligatie en schrijf je in voor een (of meerdere) obligatie(s). Op deze website vind je ook uitgebreide nadere informatie en kun je eventuele vragen stellen aan Brian en Britt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven