Oud speler v.v. Reünie dit seizoen wederom assistent trainer van A.Z.


BORCULO – “Trots en blij met deze nieuwe verbintenis. Erg veel zin in komend seizoen!”. Dat is de reactie van voormalig v.v. Reünie speler Robert Franssen op zijn contract verlenging bij A.Z. waar Franssen, net als afgelopen seizoen, komende voetbaljaargang assistent trainer zal zijn. Hieronder het volledige persbericht van A.Z.

Goudmijn en Franssen blijven Jansen assisteren
ZAANSTAD- Robert Franssen en Kenneth Goudmijn zijn ook in het komende seizoen de assistent-trainers van AZ. De twee tekenden zaterdag op het AFAS Trainingscomplex een nieuwe verbintenis. Zowel Franssen als Goudmijn werden tijdens het afgelopen seizoen bij de A-selectie gehaald. Dat gebeurde na de aanstelling van Pascal Jansen als hoofdtrainer. De drie blijven dus ook in het seizoen 2021-2022 de lijnen uitzetten.

Kampioen
Goudmijn is oud-speler van AZ en was sinds 2016 actief als jeugdtrainer. Als assistent-trainer van Jong AZ werd hij in zijn eerste seizoen kampioen van de Tweede Divisie, later pakte hij ook de landstitel met AZ Onder 16. In het afgelopen seizoen kwam de vijftigjarige Heerhugowaarder van Jong AZ over naar AZ 1.

Dubbel
Franssen kwam in 2016 over van De Graafschap en was in zijn eerste vier seizoenen jeugdtrainer bij AZ. De 34-jarige Achterhoeker pakte onder meer de dubbel met AZ Onder 15 (2018) en plaatste zich vorig jaar met AZ Onder 18 voor de UEFA Youth League.

Goudmijn: ‘Snappen elkaar’
Goudmijn: “Het is altijd mooi als de club vertrouwen in je uitspreekt”, zegt Goudmijn. “Ik kom uit de omgeving en ben een AZ’er in hart en nieren, dus dan ben je trots als je hier mag werken. De mensen, de werkwijze, hoe wij bezig zijn met ontwikkelen en uiteindelijk ook prestaties: dat is wat mij aanspreekt in deze club. Ik denk ook dat Pascal, Robert en ik een goede samenwerking hebben. We snappen elkaar, vullen elkaar aan en zijn complementair aan elkaar.”

Franssen: ‘Vereerd’
Franssen: “Ik ben vereerd dat ik op deze manier mijn bijdrage mag leveren aan deze club. Het is nu een halfjaar geleden dat ik bij de staf van de A-selectie kwam. De samenwerking is in die eerste maanden hartstikke goed geweest en ik verwacht dat we dat op dezelfde manier voortzetten. We hebben daarin ook al wat mooie resultaten geboekt, maar het is nu zaak dat we dat gaan uitbreiden.”

Huiberts: ‘Goede aanvulling’
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: “We hebben vorig jaar de keuze gemaakt om twee trainers uit de AZ Jeugdopleiding door te schuiven naar het eerste elftal. Zij kennen onze manier van werken en hebben al een click met de meeste spelers. In het afgelopen halfjaar hebben zij bovendien laten zien een goede aanvulling te zijn op de hoofdtrainer. Pascal heeft dat ook bij ons aangegeven, dus het was vrij snel duidelijk dat wij deze twee trainers wilden verlengen.”

 

Foto: A.Z. Alkmaar (Ed van de Pol / http://www.edvandepol.nl)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven