Sen’76 zomerfeesten Neede gaan niet door


NEEDE – Ook dit jaar gaat het zomerfeest in Neede niet door. Het feest stond gepland in de week van 17 tot en met 21 augustus. De Stichting Evenementen Neede ‘76 heeft een moeilijke beslissing moeten nemen maar vindt het op dit moment onverantwoord om grote financiële risico’s te nemen.

Coronavirus
Lang leek het mogelijk om verantwoord een feest te kunnen houden. Daarvoor is een plan bij de gemeente ingediend. Helaas maken de voorwaarden die de overheid stelt, het voor de organisatie niet mogelijk om een meerdaags feest te organiseren zonder daarbij grote (financiële) risico’s te nemen. Daarnaast zijn de vooruitzichten ook minder positief door de toename van het aantal coronabesmettingen. Het is zeker niet uitgesloten dat er daardoor meer beperkingen komen voor het organiseren van evenementen.

Subsidieregeling evenementen
De Rijksoverheid heeft de subsidieregeling evenementen vastgesteld om meer perspectief voor de evenementensector en voor de samenleving te bieden. Om voor die subsidie in aanmerking te komen moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Helaas valt het Needse feest niet onder die regeling waardoor alle risico’s die volgen, voor de Stichting Evenementen Neede zelf zouden zijn.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven