Stekjes of plantjes ruilen? Borculo heeft een plantenbieb!


BORCULO – Wie heeft er geen plant in huis? De één heeft één kamerplant, de ander een ware urban jungle. Zeker niet gek want de groene huisgenoten zijn hip, trendy, gezond en maken het huis gezellig

Hoe het begon
Angela Snijder was al een tijdje actief met de Facebookpagina Planten en stekjesruil Berkelland. In augustus 2020 kwam Karin Bosch met het idee bij Angela om een plantenbieb in Borculo te beginnen. Een ruilkast om gekweekte stekjes te ruilen met andere mensen. Het was gelijk een enorm succes!

De ruilkast
Buiten op straat staat een kast vol met leuke stekjes, wat grotere planten, zakjes zaadjes en bloempotjes. Je mag daar je eigen plantjes, stekjes of bloempotjes ruilen voor planten of potjes uit de kast. Wanneer je niks te ruilen hebt mag je een kleine donatie achterlaten in de brievenbus.

Recyclen
In de kast staan ook plastic plantenbakjes, mocht je plantjes willen opkweken en heb je geen potjes, ben je welkom om er wat op te halen, zo recyclen we en zijn we milieu bewust bezig.

Nieuw aanbod
Elke dag worden er nieuwe foto’s van de plantjes in de kast gemaakt, zodat je op facebook kan zien wat het aanbod is.

Stekjesroute
Sinds kort is de ruilkast uit Borculo ook aangesloten bij de stekjes route. Met een mobiele telefoon is het mogelijk om de QR code te scannen, na het openen van de link verschijnen alle locaties van ruilkasten in heel Nederland.

Ben je nieuwsgierig geworden?
Dagelijks is de plantenbieb geopend aan de Lange Wal 9, in Borculo
Op Facebook te vinden op Planten en stekjesruil Berkelland.

Door Willy Kok

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven