The New Country Ramblers: Muziek bij de hooiberg tijdens de Kunstwandelroute Berkelland


BORCULO – Op zondag 11 juli a.s. verschaft Kunstkring BArt bij de hooiberg aan de Dammersweg, halverwege de Berkellandse Kunstwandelroute, opnieuw een podium voor beoefenaren en liefhebbers van niet-beeldende kunst. Deze keer geen poëzie, zoals op 27 juni het geval was, maar muziek.

Gezellige, traditionele, akoestische New Time muziek.
Al wie houdt van oude Folk, Old-time, Folkblues, early Rock, Bluegrass, Country, Iers, Pop of Gospel, of wat daar nog meer bij hoort, kan en mag de gelegenheid om daar nog eens van te genieten niet voorbij laten gaan. Van 12.00 tot 16.00 uur zorgen The New Country Ramblers op die schitterende locatie in de natuur voor een, gratis toegankelijk, gevarieerd repertoire van Green Grass en aanverwante stijlen voor belangstellenden en toevallige passanten en Kunstwandelroute bezoekers

Wie zijn de New Country Ramblers?
De vaste kern van deze muziekgroep wordt sinds 2009 gevormd door Jan Roelofs, zanger en gitarist en Ingrid Severens, zang, gitaar, mandoline en fiddle. Al sinds zijn jeugd zong en speelde Jan Roelofs in diverse Bands voornamelijk Bluegrass muziek. In de 70 en -80er jaren, toen deze muziekstijl in Europa furore maakte heeft hij door heel Europa opgetreden en verschillende Elpees gemaakt, o.a. met de originele Country Ramblers en met Groundspeed uit Kampen. In die periode en daarna heeft hij ook opgetreden met legendarische collega’s in de VS en woonde hij enige tijd in Nashville. Dankzij de film “Oh brother, where are thou?” raakte Ingrid Severens in de ban van de country-folk muziek. Ingrid, die ook zingt, speelde al langer gitaar, maar inmiddels bespeelt ze ook de mandoline en de fiddle; de typische folk-viool die vaak gekenmerkt wordt door allerlei speelse muzikale versieringen, zoals de roll en de dubbelgreep.

Waar nodig of gewenst kan de vaste kern van The New Country Ramblers live muzikaal ondersteund worden door maximaal 6 bevriende muzikanten, b.v. met contrabas, banjo, viool, of andere -altijd akoestische- instrumenten, maar voor 11 juli is ervoor gekozen ons te beperken tot de ‘harde’ kern. Evenals de kunstwerken langs de route moeten de optredens in de hooiberg een brug vormen tussen cultuur en natuur. Daarom is er gekozen voor een muziekuitvoering waarbij alleen de niet-versterkte, natuurlijke klanken van de stemmen en van de instrumenten zich mogen verenigen met het schitterende Achterhoekse landschap.
Een speciale ode aan het landschap. Routebeschrijvingen van de kunstwandelroute en naar de hooiberg waar het optreden plaats vind zijn verkrijgbaar bij Boerderijmuseum De Lebbenbrugge en bij de Berkellandse VVV-kantoren.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven