Theo Helmers volgt Gerard Hilhorst op als lijsttrekker van CDA Berkelland


BERKELLAND – Beltrumer Theo Helmers voert bij de gemeenteraadsverkiezing van 16 maart 2022 de lijst van CDA Berkelland aan. Op de woensdag 7 juli gehouden jaarvergadering werd hij met volle steun en groot applaus gekozen. Helmers wil met het CDA op een vernieuwende manier de kloof tussen lokale overheid en inwoners dichten. Voorzitter Dinant Rohaan betitelde Theo Helmers tijdens de jaarvergadering in zaal Florijn in Gelselaar als een volksvertegenwoordiger pur sang. “Hij begrijpt de lokale gevoelens en gaat ongetwijfeld voor vernieuwingen zorgen die zo dringend nodig zijn binnen het politieke landschap in Berkelland.” Het CDA zet met de verkiezing van verbinder Helmers tot lijsttrekker in op frisse nuchterheid, waarbij de stem van de inwoners van Berkelland een duidelijke en herkenbare plek krijgt.

Ambitieus en vernieuwend
Theo Helmers is momenteel bezig aan zijn eerste raadsperiode en was enige tijd waarnemend fractievoorzitter van het CDA. Hij is ambitieus en wil vanuit zijn rol als lijsttrekker ook werkelijk daden stellen. “Mijn grootste wens is om de kloof tussen de lokale overheid en de inwoners te dichten. Maar wel middels een frisse, vernieuwende stijl. Want de tijd dat raadsleden slechts reactief mopperden ligt achter ons. Het gaat erom dat je problemen erkent en ze vervolgens ook daadwerkelijk bij de kop pakt. Dat doe je in mijn optiek met een gezonde portie boerenverstand en met een jong en enthousiast team dat midden in de samenleving staat. Positief ingestelde mensen komen verder. Ga in gesprek met de samenleving voor mooie oplossingen!”

Blijven waarmaken wat we beloven
De vergadering omarmde de nieuwe CDA-strategie ‘Blijven waarmaken wat we de samenleving beloven’ en wel op een positief kritische wijze met oog voor veranderingen. Hierbij maken sterke bestuurders, zoals betrouwbare raadsleden en vakkundige wethouders het verschil. Later dit jaar komt het CDA Berkelland met een verkiezingsprogramma. Tientallen inwoners werken hier momenteel aan. Vast staat dat normen, waarden en de kracht van de Berkellandse samenleving met respect voor de plattelandstradities een prominente plaats krijgen.

Bestuurswijziging
Natasha Kolbeek (foto) uit Eibergen werd gekozen als nieuw bestuurslid en secretaris Wilbert Oltvoort (foto) uit Gelselaar nam afscheid, na 12 jaar in het bestuur gezeten te hebben.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven