Waterschap Rijn en IJssel en LTO Noord gaan online met boeren in gesprek over aanpak droogte


BERKELLAND – Waterschap Rijn en IJssel en LTO Noord houden op maandag 5 juli van 20.00 tot 21.00 uur een gratis online-bijeenkomst (webinar) over droogte speciaal voor agrariërs in de Achterhoek en de Liemers. De bijeenkomst met als titel ‘Samen droogte aanpakken in Oost-Nederland’ heeft als doel kennis en ervaringen te delen, handvatten te bieden en antwoord te geven op vragen als: perceel te nat of juist te droog? Wat kan? Wat werkt? Wie helpt? Aanleiding is de klimaatverandering, en de mogelijke gevolgen en oplossingen voor de agrarische bedrijfsvoering, nu en in de toekomst.

Gebiedsmakelaar
Daniël Nieuwenhuis, gebiedsmakelaar van Waterschap Rijn en IJssel en Henk Jolink, gebiedsmakelaar namens Land- en Tuinbouworganisatie LTO Noord, zitten normaliter aan de keukentafel bij boeren. Eenmalig delen ze op maandagavond 5 juli online hun kennis en ervaring over (subsidie)mogelijkheden, wateropslag, druppelirrigatie of het plaatsen van een boerenstuw. Ze denken mee vanuit de boerenpraktijk, begeleiden in hun werk een eventuele subsidieaanvraag en gaan voor een goede en snelle oplossing.

Ervaringen uitwisselen
Tijdens de bijeenkomst is er alle tijd voor het stellen van vragen en uitwisselen van ervaringen. Het is mogelijk na de bijeenkomst een afspraak te maken met Nieuwenhuis of Jolink voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek over de kansen en mogelijkheden voor het bedrijf. Waterschap Rijn en IJssel en LTO Noord willen alle boeren in het gebied de kans geven deze gratis bijeenkomst bij te wonen. Heb je vraag of opmerking voor hen? Geef het nu al door. Dat kan via de link.  Aanmelden kan tot maandag 5 juli 19.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven