Koninklijke Onderscheiding voor Tonny Starte


BERKELLAND – Burgemeester Van Oostrum heeft op maandag 2 augustus 2021 aan Tonny Starte uit Groenlo de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. De uitreiking vond plaats tijdens de opening van het Volksfeest Voor Beltrum bij Halfweg aan de Grolseweg 18 in Beltrum.

Tonny Starte is al ruim 50 jaar actief voor de samenleving
Hij begon als penningmeester van de Volksfeestvereniging Voor Beltrum (1970-2002). Verdere vrijwillige activiteiten: penningmeester Buurtvereniging Rubensstraat Groenlo (1974-1997), medeoprichter, bestuurslid en lid onderhoudsploeg van de Stichting Halfweg in Beltrum (2002-heden), bestuurslid van de Belangenvereniging Voor Beltrum/Avest (2005-2017) en diverse functies voor de Vincentius vereniging in Groenlo (2006-heden).

Zijn inzet was en is van bijzondere waarde
De inzet van meneer Starte voor de samenleving beantwoordt aan het criterium uit het Ordereglement: “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten, met als zwaartepunt de activiteiten op het terrein van de armoedebestrijding, ontvangt Tonny hiervoor de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto: Facebook 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven