Parlijn Zorgorganisatie ontvangt het eerste lot als startsein voor de jaarlijkse Zonnebloemloterij in Eibergen


EIBERGEN –  Met het uitreiken van het eerste lot wordt het startsein gegeven aan de jaarlijkse Zonnebloemloterij in Eibergen, waarvan de huis- aan- huis verkoop plaats zal vinden in de periode van 15 t/m 28 augustus. Femmy van Slooten, de kersverse eigenaar en bestuurder van Parlijn Zorgorganisatie, gevestigd aan de Jukkertweg kreeg het ‘grote’ lot uit handen van Frieda van Enk, de voorzitter van De Zonnebloem Afdeling Eibergen. Femmy van Slooten en haar man Reno Mooijweer zwaaien per 1 juli j.l. de scepter over deze zorgorganisatie, die sinds 2019 gevestigd is aan de Jukkertweg in het voormalige Interwandcomplex.

Samenwerking
Zorg en Welzijn voor mensen met een beperking staan voor beide organisaties hoog in het vaandel en wellicht zijn er in de toekomst mogelijkheden tot samenwerking. Dit onder het toeziend oog van Zonnebloem penningmeester Cor van der Kolk, die al vele jaren de organisatie van de lotenverkoop voor zijn rekening neemt. Ondanks de corona hoopt hij dat ook dit jaar het gewenste aantal loten aan de man te brengen en Parlijn wil hier graag een steentje in bijdragen. De opbrengst van de loterij komt ten goede aan de plaatselijke afdeling en is een belangrijke bron van inkomsten voor de afdeling. De loten kosten 2 euro per stuk en er is een geweldig prijzenpakket samengesteld, met als hoofdprijs 15.000 euro! De trekking zal plaats vinden op 8 november 2021.

Deur aan deur
Om de vrijwillig(st)ers, die deur aan deur Zonnebloemloten verkopen, zoveel mogelijk veiligheid te bieden is besloten om deze loterij pas in augustus te laten plaatsvinden. Contactloos betalen met een QR code behoort nu standaard tot de mogelijkheid en tevens kan men online loten kopen, hetgeen juist in deze coronatijd de mogelijkheden voor een succesvolle loterijverkoop ten goede zal komen. Door gebrek aan lotenverkopers zal er lang niet bij iedereen aangebeld worden, maar Cor van de Kolk heeft er alle vertrouwen in dat hij ook dit jaar het beoogde aantal loten zal kwijtraken. ‘Mensen mogen me altijd bellen en ik zal zorgen dat men de gewenste aantal loten thuis ontvangt’ belooft hij in zijn enthousiasme.

Gasten
Zoals vele organisaties heeft ook de Zonnebloem een bijzonder en lastig jaar achter de rug, waarin men niet zoals gebruikelijk allerlei activiteiten kon organiseren voor de gasten. Maar De Zonnebloem heeft zeker niet stil gezeten. Met regelmaat werden de gasten verrast met een leuke attentie om hen een hart onder de riem te steken. Ook werd in coronatijd een telefoonlijn opgezet, om zodoende contact met de deelnemers te onderhouden. Gasten van de Zonnebloem zijn door deze corona wel extra hard getroffen, doordat ze al beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid en nu ook de gezelligheid van de maandelijkse activiteiten moesten missen. ‘Laten we hopen, dat we straks in september ons 55- jarig jubileum kunnen vieren en tegelijkertijd de vrijheid hebben om dit weer als vanouds te kunnen vieren. Achter de schermen zijn we al druk bezig om een gezellige feestmiddag in september te organiseren’ verklapt voorzitter Frieda van Enk.

Steunen
Wie het werk van de Zonnebloem wil steunen en daarbij ook kans wil maken op één van de prachtige prijzen, kan ook contact opnemen met penningmeester Cor van der Kolk – tel.: 0545 – 47 47 35 / 06 – 45 00 80 92 of mailen naar [email protected] en u krijgt u bestelde loten thuisbezorgd! Online loten kopen: ga naar http://www.zonnebloem.nl/eibergen en de rest wijst zich vanzelf.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven