Ruurlose Bridgeclub organiseert bridge clinic


RUURLO – Leden van de Ruurlose Bridge Club (RBC) spelen traditioneel al vele jaren op maandagmiddag en woensdagavond in de grote zaal van café-restaurant De Tapperij in Ruurlo een onderlinge competitie. Echter door de corona is er in de afgelopen periode niet gespeeld. Maar nu wil men de draad weer oppakken. De Ruurlose Bridge Club is dan ook op zoek naar nieuwe leden en nodigt belangstellenden uit om kennis te maken met de bridge sport tijdens een gratis clinic op donderdag 16 september van 19.30 uur tot 22.00 uur bij De Tapperij aan het Julianaplein 4. Weet je nog niet goed wat bridgen voor spel is, heb je twijfels of het iets voor jou is? Kom dan naar de bridge clinic. Bridgen is een teamsport maar het is niet noodzakelijk om je met twee tegelijk aan te melden. Je bent ook als eenling van harte welkom.

Tijdens deze clinic zit je met de kaarten in de hand en leer je het spelenderwijs. Daarna beslis je of je de cursus wilt volgen. De cursus bestaat uit twaalf lessen van twee en een half uur. De cursus start op dinsdag 28 september van 19.30 uur tot 22.00 uur locatie De Tapperij. De cursus wordt gegeven door gediplomeerd bridge docent Joke Gotink uit Ruurlo die aangesloten is bij de Vereniging van Bridge Docenten. Aanmelden voor de clinic en/of de cursus kan via tel. 0573 451387 of het e-mailadres [email protected].

“Er wordt altijd beweerd dat bridge moeilijk is. Niets is minder waar. De basisregels van bridge zijn niet zo moeilijk. Bridge is leuk en houdt de geest scherp”, aldus Joke Gotink. Een half miljoen Nederlanders in alle leeftijdscategorieën, beleven wekelijks veel plezier aan dit kaartspel, ieder op zijn eigen niveau. Joke Gotink: “Bridge verbindt het sociale aspect, de gezelligheid van het samen kaarten, met het competitieve aspect, wekelijks op de clubmiddag/-avond. Bridge is uitdagend: elk spel is weer anders. Maar boven alles is bridge ‘verslavend’ leuk. Na een paar lessen ben je al in staat om met medecursisten het spel te spelen. Na de cursus doe je speelervaring op met jouw medecursisten. Na deze oefenperiode ben je klaar om te gaan spelen bij de Ruurlose Bridgeclub.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven