Septemberfeest Ruurlo gaat niet door in 2021


RUURLO – “Met pijn in ons hart hebben we moeten besluiten om Septemberfeest 2021 niet door te laten gaan.” Na de persconferentie van eind juni hadden de gezamenlijke Horeca, stichting Kermis en Oranjevereniging Ruurlo nog enige hoop dat het kabinet per 1 september de maatregelen zouden versoepelen.

Geen ruimte voor het volksfeest
De voorwaarden die het kabinet op maandag 2 augustus heeft gesteld: een ééndaags feest, met maximaal 750 bezoekers of meerdere bezoekers met placeren biedt de gezamenlijke organisatoren geen ruimte. “Helaas is aan onze hoop een einde gekomen. Wij zien geen mogelijkheid om binnen deze geldende regels en onduidelijkheden over wat na 1 september mogelijk is, jong en oud uit Ruurlo een mooi feest te bieden”, aldus voorzitter Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo.

Met z’n allen weer de Blikmansweide in
“Na een meer dan succesvolle samenvoeging van de Kermis op de Blikmansweide in 2019 hadden we er ongelofelijk veel zin in om met de Reurlsen weer het Septemberfeest te vieren. Het gehele feest stond in de steigers en de wagenbouwers waren inmiddels met de voorbereidingen gestart. De muziek, tenten, drank en kermisattracties waren besteld en we stonden op het punt deze definitief vast te leggen. Met de gestelde voorwaarden en onduidelijkheden wat na 1 september mogelijk is zijn de risico’s voor ons gezamenlijk te groot. Daar komt ook bij dat menig (semi) vrijwilliger zich onvoldoende vrij voelde mee te helpen. Voor ons is dat ook een erg belangrijk signaal om te zeggen: helaas dit jaar nog niet.”

Vooralsnog geen alternatief
De organisatoren zijn niet in staat om op zo’n korte termijn een alternatief te bieden, zoals vorig jaar ‘Reurle in ’t Lech’. Wellicht ontstaan er spontaan nog enige initiatieven in buurten en bij de Horeca als blijkt dat er na 1 september iets meer ruimte is. Wel staat voor 8 april 2022 de Dorpskwis op de agenda. De organisatie gaat de komende tijd kijken of tijdens de prijsuitreiking op koningsnacht 26 april 2022 en koningsdag 27 april nog extra activiteiten te organiseren zijn voor de gehele bevolking. “Want na deze periode hebben we ontzettend veel zin in een feestje met alle Ruurloers.!!!”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven