Tentoonstelling ‘Open je ogen’ voor slachtoffers mensenhandel geopend


BORCULO – 30 paar ogen kijken je aan als je tussen 4 tot en met 24 augustus in het Berkelpark rondom gemeentehuis in Borculo loopt. Ogen van vrouwen, mannen en kinderen die slachtoffer werden van mensenhandel. De indrukwekkende buitenexpositie Open je ogen bestaat uit 30 ruim anderhalve meter hoge portretten. Wethouder Gerda ter Denge heeft de expositie samen met Carolien Grasdijk, namens de provincie geopend op 4 augustus.

Problematiek
Wethouder Gerda ter Denge vindt het erg belangrijk om met deze tentoonstelling aandacht te vragen voor mensenhandel: “Het zijn 30 krachtige, moedige mensen die over de drempel van angst en schaamte zijn gestapt om erkenning te krijgen, erkenning als persoon en erkenning van de problematiek van mensenhandel. Ze vertellen verhalen over gedwongen prostitutie, over gedwongen criminaliteit, verhalen over ernstige vormen van geweld en bedreiging, over niet te stoppen wreedheden, verhalen over verkrachtingen met zwangerschap tot gevolg en over niet meer verder willen. Met deze tentoonstelling hopen we inwoners bewust te maken dat het ook in Berkelland kan voorkomen. Laat je raken!”

Zelf slachtoffer
Bent u zelf slachtoffer van mensenhandel, of heeft u een vermoeden dat het gebeurt? Meld het als u iets weet of vermoedt. Dat kan door de gemeente te bellen via 0545 – 250 250. U kunt ook terecht bij de politie via 0900 – 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Uw melding maakt hulp voor het slachtoffer mogelijk. En de politie kan de daders opsporen. Open je Ogen in Gelderland is een samenwerking tussen CoMensha, Stichting Open Mind en de Provincie Gelderland. De portretten zijn gemaakt door Ernst Coppejans.

Meer informatie vind je HIER

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven