De Zonnebloem Eibergen huldigt vrijwilligster Tine Rouwenhorst

EIBERGEN – Trouw, plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel zijn eigenschappen, die Tine Rouwenhorst maken tot een vrijwilligster, waar De Zonnebloem trots op kan zijn. Voorzitter Frieda van Enk prees de inzet van Tine, die altijd bereid is de helpende hand uit te steken, present is bij allerlei activiteiten, gasten bezoekt en telefonisch contact onderhoud met gasten in coronatijd. Zij heeft in al die jaren al de stapels post voor de afdeling Zonnebloem bezorgd en zorgt tevens voor een bloemetje namens het Lief en Leedpotje van de vrijwilligers van de afdeling. Het was dan ook een wel verdiende oorkonde en bijbehorende zilveren insigne, die Tine door Geke Gijgink, hoofd bezoekwerk namens de Zonnebloem opgespeld kreeg.

Daarnaast werden op deze middag twee vrijwilligsters, in het zonnetje gezet en geprezen. Clara Baks, vrijwilligster sinds de oprichting in 1966 en Nel Geerdink, die al vanaf 1973 verbonden is aan De Zonnebloem, afdeling Eibergen. Helaas kon Clara Baks wegens persoonlijke omstandigheden niet aanwezig zijn. Zaterdag 11 september vierde De Zonnebloem met haar gasten haar 55 – jarig jubileum en tegelijkertijd tijd werd er aandacht besteed aan de Nationale Ziekendag. Daarbij werden dit jaar 40 Zonnebloemboeketjes uitgedeeld aan ernstig of langdurig zieke inwoners van Eibergen. Eindelijk weer konden Zonnebloemvrijwilligers weer bij elkaar komen om het jubileum te vieren. Voorafgaand aan de huldiging van vrijwilligsters speelden het vrijwilligersteam een partijtje golf bij Short Golf in Eibergen. Voor velen de eerste kennismaking met deze tak van sport, maar daarom niet minder plezierig! Juiste puntentelling was niet geheel volgens de regels uitgevoerd, maar gelukkig als eind resultaat, dat iedereen in de prijzen viel!

Welkomstgeschenk voor nieuwe vrijwilligers De KUIERBOX
Ondanks de coronatijd of misschien wel dankzij mocht De Zonnebloem afdeling Eibergen een zestal nieuwe vrijwilligsters begroeten. En vanzelfsprekend kregen ze een warm welkom tijdens dit feestelijke vrijwilligersuitje. Speciaal ter gelegenheid van het 55 jarig Zonnebloem jubileum kregen zij een, door Frieda van Enk ontworpen, ’kuierbox’ uitgereikt. Zoals een timmerman, zijn zaag en hamer meeneemt, zo kan de vrijwilligster gebruik maken van dit instrument. Bij het bezoekwerk, het belangrijkste werk van De Zonnebloem is een fijn gesprek uitermate belangrijk. De ‘kuierbox’ oftewel kletsbox, is gevuld met maar liefst 210 vragen in de categorie: vragen over vroeger, algemeen vragen, levensvragen, dilemma’s en vragen in het Achterhoeks. Dit hulpmiddel, een variant van de reeds bestaande kletspot en pickwick theezakjes, is bedoeld om tot mooie, gezellige en waardevolle gesprekken te komen tussen gast en vrijwilliger. Uiteraard kregen alle vrijwilligers zo’n speciaal ‘KUIERBOX’ uitgereikt. Want naast allerlei activiteiten, die hopelijk straks weer kunnen plaats vinden, is het bezoekwerk de basis van het Zonnebloem vrijwilligerswerk.

Na 55 jaar is de Zonnebloem in Eibergen inmiddels een begrip geworden en wordt alom gewaardeerd! Om dit vrijwilligerswerk in stand te kunnen houden is niet alleen geld nodig, maar vooral vrijwilligers en in het bijzonder bestuursleden. Door binnenkort aftredende bestuursleden is de afdeling naarstig op zoek naar mensen, die een bestuursfunctie willen vervullen. Er zijn meerdere vacatures.
Meer informatie: [email protected] of bel het secretariaat Frieda van Enk 0545 – 47 78 15 of 06 – 11 92 48 42 . Voor alle activiteiten kijk op http://facebook.com/dezonnebloemeibergen

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven