Gerard Hilhorst draagt fractievoorzitterschap CDA per direct over aan Theo Helmers

BERKELLAND – Gerard Hilhorst is per direct gestopt als fractievoorzitter van het CDA in Berkelland. Hij draagt de voorzittershamer over aan fractiegenoot Theo Helmers, Martine Tenhagen-Pelle is aangesteld als vicefractievoorzitter. Gerard Hilhorst blijft wel deel uitmaken van de raadsfractie van het CDA. Deze wijzigingen werden gisteravond tijdens het fractieoverleg van het CDA beklonken. Hilhorst is zelfstandig ondernemer van een mechanisatiebedrijf. Het bedrijf had al twee vestigingen en voegde daar kort geleden en derde vestiging aan toe. “Dat kost uiteraard heel wat tijd en energie, zoals iedereen van mij zal weten doe ik dingen goed of ik doe ze niet. Daarom heb ik de afgelopen periode goed nagedacht over mijn nabije toekomst. Vandaar dat ik heb besloten om een stapje terug te doen in de politiek. In Theo heb ik een uitstekend opvolger”.

Gerard Hilhorst betrad in 2010 de Berkellandse politieke arena. Toen in 2014 Jaap Jonk was vertrokken bij het CDA in Berkelland zocht men een nieuwe lijsttrekker. Hilhorst stelde zich verkiesbaar voor deze rol, dat jaar kozen de leden echter voor Patricia Hoytink als lijsttrekker. Omdat Hoytink na de verkiezingen in het college belandde werd Hilhorst fractievoorzitter. Dit is hij tot gisteravond gebleven. In 2018 voerde Hilhorst wel de lijst aan tijdens de verkiezingen. Het CDA won onder zijn leiding toen een zetel en kwam uit op het huidige aantal van 8 raadszetels. 

Toekomst 
Of Hilhorst na de verkiezingen van maart 2022 terugkeert in de raad weet hij nog niet. “Die afweging moet ik voor mij zelf nog maken, binnen het CDA hebben we de afspraak dat we maximaal 3 periodes van 4 jaar raadslid zijn, maar daar wil men wel uitzonderingen op maken. Ik denk dat als ik mij verkiesbaar stel dat het bestuur voor mij die uitzondering wel wil maken. De vraag is echter of ik dat wil. Tijdens de afgelopen verkiezingen zijn er heel wat nieuwe raadsleden binnen onze fractie gekozen. Ook nu weer lijkt het erop dat er heel wat jong talent klaar staat om zijn of haar opwachting te maken in de gemeenteraad. Deze nieuwe generatie wil ik niet in de weg staan”. Hilhorst gaat daarom de komende maanden goed nadenken waar zijn toekomst ligt binnen het CDA. “Een begeleidende rol buiten de fractie is ook nog een optie”. Tot aan maart 2022 maakt hij, net als de afgelopen 11,5 jaar, deel uit van de Berkellandse gemeenteraad. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven