BORCULO – Als ik over het Muraltplein loop wordt ik getrokken door de heerlijke geuren uit de slagerij van Henk, het water loopt mij in de mond als ik de geur van gegrilde worsten en ander ambachtelijk bereid vlees ruik. Volksslager Slagerij Henk is een ambachtelijk slager waar je vlees met kwaliteit koopt. Een moderne slager van de oude stempel. Geen rara gerechten of liflafjes maar gewoon goed vlees zonder toevoeging van water. Slagerij Henk is een echte volksslager. Hij kent bijna iedereen en vind het gezellig om een praatje met de klanten te maken.
Beterleven keurmerk
Vlees waar je weet waar het vandaan komt en weet wat er mee is gebeurd. Vlees van dieren die een goed leven hebben gehad. Henk koopt zijn vlees bij leveranciers uit de omgeving. Waarna hij zelf de varkens en runderen bewerkt en het vlees winkelklaar maakt. Hij houdt er van om een mooi en aantrekkelijk stuk vlees in de vitrine te presenteren.
Trots
Henk is trots op zijn producten. Hij vind het mooi om voor u de heerlijkste worsten te maken, zoals droge worst met kaas of kruidnagel, een Spaanse worst of een worst met knoflook. Maar vergeet ook die heerlijke grillworst of de spiekers niet.
Streekproducten
Naegelholt, wordt gemaakt van de muis van de koe en is een typisch streekproduct, maar ook een rauwe ham of een boerenmetworst ontbreken niet in het assortiment.
Zomers genieten
In de zomer kun je bij Henk ook BBQ of party pan huren voor een familie feest of een verjaardag Voor de barbecue is er het gewone barbecue assortiment maar ook is er een mooi bavet, een tomahawk of een picanha. Het is zelf mogelijk om een varken aan het spit of een spies onwies te bestellen.
Gezellige avonden
Om een gezelligeavond compleet te maken is er een borrelbox ontwikkeld met daarin onder andere fuet, serranoham, kippenvleugeltjes, smulbuikjes kipvingers, een heerlijk biertje van de Heeren van Borculo en nog veel meer lekkers. Straks als het weer wat kouder wordt en het creatieve tafelen begint is er natuurlijk de gourmet of fondue schotel.
Lekkere soepen
Om het tafelen compleet te maken worden er in eigen keuken heerlijke soepen bereid zoals de overbekende snert, maar ook een tomatensoep, kippensoep of mosterdsoep ontbreken niet. Voor elk stuk vlees geldt, dat het naar wens gemaakt kan worden. Zoals bijvoorbeeld de half zoute worst of een pittig gekruide rollade.
U vindt slager Henk aan het Muraltplein 23 in Borculo
0545 271 598
Door Willy Kok