Leggen Stolpersteine in Neede


NEEDE – De Stichting 4 en 5 mei comité Neede organiseert op vrijdag 24 september 2021 het leggen van Stolpersteine. Hiermee wil het comité de herinnering levend houden aan de gruwelijke moord op Joodse inwoners van Neede tijdens de Tweede Wereldoorlog: “Opdat wij niet vergeten.” De Stolpersteine worden gelegd bij de laatste woonadressen van deze dorpsgenoten, te weten Nieuwstraat 21 (Salomon en Lena de Vries) en Ruwenhofstraat 11 (Israël, Jetje, Hartog en Johanna Bertha Philip en schoonzoon Abraham Groonheim).

Burgemeester
Tijdens de besloten bijeenkomst zullen de kleindochters van Salomon en Lena de Vries de Stolpersteine voor hun grootouders leggen. Van de familie Philip hebben we geen nabestaanden gevonden.
Burgemeester Van Oostrum van Berkelland zal ook aanwezig zijn , een vertegenwoordiger van de Stichting Synagoge Borculo en enige sponsoren van de Stolpersteine waaronder het Needse Havezathe Cultuurfonds.

Het 4 en 5 mei comité Neede beoogt een waardige ceremonie, die recht doet aan onze Joodse dorpsbewoners die slachtoffer werden van gewetenloze behandeling. Bewustwording moet herhaling voorkomen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven