SRV-wagen ‘Een Nieuwe Tijd’ rijdt 20 tot en met 24 september in Berkelland

BERKELLAND – Tussen 20 en 24 september rijdt een SRV-wagen door Berkelland en brengt de bijzondere wederopbouwperiode onder de aandacht. Reis vanuit het verleden door naar de toekomst! Wethouder Anjo Bosman: “De SRV-wagen staat 5 dagen in verschillende plaatsen in Berkelland. Ik nodig u van harte uit om een kijkje te nemen en ‘mee te reizen’ naar de toekomst!”

De wagen is elke werkdag tussen 9.30 en 15.30 uur te bezoeken.

Maandag 20 september​op Mariaplein in Beltrum
Dinsdag 21 september ​bij het Openluchttheater in Eibergen
Woensdag 22 september​bij het gemeentehuis in Borculo
Donderdag 23 september​bij natuurpark Kronenkamp in Neede
Vrijdag 24 september​​op het Kerkplein in Ruurlo

Uitgebreid programma
In de wagen is een kleine escaperoom ingericht en kan een historische quiz gespeeld worden. Organisaties zoals het Gelders Genootschap, AGEM, de historische verenigingen van Berkelland, stichting Steenbreek en de gemeente werken mee.
In de bijlage vindt u het uitgebreide programma.

Erfgoedproject waarin 11 gemeenten in Achterhoek samenwerken
Sinds 2018 werken 11 gemeenten in de Achterhoek samen aan een erfgoedproject rondom de wederopbouwperiode, die duurde van 1940 tot 1965. Naast het creëren van draagvlak voor architectuur, stedenbouw en maatschappelijke ontwikkelingen, kijkt het project ook naar onze nieuwe opgaven, zoals duurzaamheid, energie, wijkverbetering en landschap. Wat zijn de lessen uit de wederopbouw die we in onze nieuwe tijd kunnen toepassen? Ook in Berkelland zijn onze dorpen en steden in een hoog tempo uitgebreid om de woningnood na de Tweede Wereldoorlog en door de toename van de bevolking op te kunnen vangen. Naast woningen zijn er natuurlijk ook kerken, scholen, fabrieken en winkels bij gebouwd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven