Deelnemers verenigingsactie Plus Koenders Eibergen in beeld: Gymnastiekvereniging Odival


EIBERGEN – Plus Koenders geeft verenigingen een steuntje in de rug. Sinds 5 september kunnen klanten sparen voor hun favoriete verenging. “De actie is een groot succes”. Zegt Annie Harmsen van Plus Koenders. “Er doen maar liefst 27 verenigingen mee, we krijgen heel veel leuke reacties van de klanten. Dat de klanten de actie waarderen is te zien aan de hoeveelheid die gespaard wordt. We zien ook dat mensen heel gericht sparen voor hun club”.

Midden in de samenleving
Plus Koenders staat midden in de Eibergse samenleving en wil met de actie de verenigingen ondersteunen. “De afgelopen 1,5 jaar heeft elke verenigingen het lastig gehad. Op deze manier hopen wij de verenigingen weer een eindje op weg te helpen”. Tot en met 13 november kan men nog sparen voor de verenigingen. Vervolgens kan men nog tot 20 november verzilveren. Als alles is opgeteld worden de cheques uitgereikt aan de deelnemende verenigingen. “Hoe we dat gaan doen weten we nog niet helemaal precies, maar we denken er over om daar een leuke avond van te maken”. Aldus een enthousiaste Annie Harmsen.

Tussenstand
Ondanks dat de actie nog maar net is gestart is er al flink gespaard voor FC Eibergen, Muziekvereniging Euphonia en De Zonnebloem. Deze drie verenigingen voeren dan ook de lijst aan. Onderin kunnen BC Yapton, de EHBO Eobergen en Popkoor Care for Music nog wel wat extra steun gebruiken. De actie duurt echter nog een hele tijd, dus de klanten hebben nog volop de mogelijkheid om ook een “duit in het zakje” te doen bij deze clubs.

Vandaag in beeld: Gymnastiekvereniging Odival
Odival, Ontspanning Door Inspanning Voor Alle Leden, is één van de grootste verenigingen uit Eibergen met ruim 680 leden. Ze bieden een scala aan sporten waarin lesgegeven wordt zoals, Aerobic / steps, fit op muziek, freerunning, senioren actief, allerlei vormen van dans, turnlessen, conditiegym en seniorengym. Voor groot en klein, voor jongens, meisjes, dames en heren.

Echt 1,5 jaar stil gelegen
Odival werd hard geraakt door de corona pandemie. “Wij bieden enkel en alleen binnensporten aan, wij konden onze leden geen alternatieve buiten aanbieden om de simpele reden dat dit met het materiaal niet gaat”. Legt secretaris van de club Tamara Meuleman uit. Financieel had dit heel wat gevolgen voor de club. Zo heeft Odival geen contributie geïnd bij haar leden, maar hoefde men anderzijds ook geen huur te betalen aan de gemeente. “Tot op heden hebben we ook nog geen wedstrijden gespeeld, maar de eerste wedstrijd zijn wel gepland!”.

Flyers uitgedeeld onder de leden De actie van Plus Koenders komt als geroepen. “We hebben direct een flyer verspreid onder onze leden om iedereen attent te maken op deze actie”. Het geld dat deze actie uiteindelijk zal gaan opleveren zal gebruikt gaan worden voor nieuwe materialen. “Bij een nieuw seizoen komt vaak ook nieuwe lesstof, dus ook nieuw materiaal dat nodig is. Tevens staat er een dansshow gepland, het geld kan ook gebruikt worden om hier nieuwe kleding voor aan te schaffen”.

Terugloop van trainers
Helaas heeft de club te maken gehad met een terugloop van trainers gehad, indirect zorgde dit ook voor een leden verlies. “Niet direct door corona, maar ook leeftijd en pensioen. Doordat we 1,5 jaar “dicht zaten”, zijn er alleen leden vertrokken en geen nieuwe leden voor terug gekomen.We gebruiken dit nieuwe seizoen dan ook om volop nieuwe leden te werven”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven