Deelnemers verenigingsactie Plus Koenders Eibergen in beeld: PC & LR De Berkellruiters


EIBERGEN – Plus Koenders geeft verenigingen een steuntje in de rug. Sinds 5 september kunnen klanten sparen voor hun favoriete verenging. “De actie is een groot succes”. Zegt Annie Harmsen van Plus Koenders. “Er doen maar liefst 27 verenigingen mee, we krijgen heel veel leuke reacties van de klanten. Dat de klanten de actie waarderen is te zien aan de hoeveelheid die gespaard wordt. We zien ook dat mensen heel gericht sparen voor hun club”.

Midden in de samenleving
Plus Koenders staat midden in de Eibergse samenleving en wil met de actie de verenigingen ondersteunen. “De afgelopen 1,5 jaar heeft elke verenigingen het lastig gehad. Op deze manier hopen wij de verenigingen weer een eindje op weg te helpen”. Tot en met 13 november kan men nog sparen voor de verenigingen. Vervolgens kan men nog tot 20 november verzilveren. Als alles is opgeteld worden de cheques uitgereikt aan de deelnemende verenigingen. “Hoe we dat gaan doen weten we nog niet helemaal precies, maar we denken er over om daar een leuke avond van te maken”. Aldus een enthousiaste Annie Harmsen.

Tussenstand
Ondanks dat de actie nog maar net is gestart is er al flink gespaard voor FC Eibergen, Muziekvereniging Euphonia en De Zonnebloem. Deze drie verenigingen voeren dan ook de lijst aan. Onderin kunnen BC Yapton, de EHBO Eobergen en Popkoor Care for Music nog wel wat extra steun gebruiken. De actie duurt echter nog een hele tijd, dus de klanten hebben nog volop de mogelijkheid om ook een “duit in het zakje” te doen bij deze clubs.

Vandaag in het zonnetje: PC & LR De Berkellruiters
De vereniging bestaat uit bijna 60 leden die jong en oud, recreatief of in wedstrijdverband actief zijn in de paardensport. “De buitensport kon gelukkig op aangepaste wijze doorgaan”. Zegt voorzitter Jonneke te Raa. De Jeugd van de Berkelruiters en de Molenruiters gingen trokken in de wintermaanden samen op. Ondanks dat de trainingen door konden gaan lagen de evenementen en wedstrijden in de ruitersport lange tijd stil. “Vanaf het voorjaar mochten er wel klassementen gereden worden. En sinds juli ook weer wedstrijden. Dit doen we op ons eigen terrein, dus in een wat kleinere vorm. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer wat groter uitpakken met hulp van de omliggende boeren”.

Geld naar accommodatie
“De reacties op de Plus actie zijn positief. Onze leden zijn gestimuleerd om hun achterban aan te moedigen”. Het geld was uiteindelijk wordt binnengehaald via de actie bij Plus Koenders gaat naar de accommodatie van de club. “Deze is afgelopen winter aangepakt. De bodem is vernieuwd, op deze manier kunnen we langer buiten blijven rijden en zijn we minder weersafhankelijk. We hebben echter nog een aantal wensen. Zo willen we de Led verlichting uitbreiden en de omheining aanpakken zodat deze kind- en paard vriendelijk worden”.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven