FC Eibergen G-toppers jeugd spelen eerste officiële wedstrijd tegen G-toppers van Longa/Grol

EIBERGEN – Op sportpark De Treffer in Lichtenvoorde kwam FC Eibergen met een delegatie van maar liefst 15 spelers aan. De toeschouwers zagen in een stralend zonnetje een duel waar het plezier vanaf spatte. Het was volop Genieten, voor zowel spelers als de toeschouwers!
Er werd maar liefst acht keer gescoord en dit resulteerde in een 4-4 eindstand. Een Geweldig resultaat van deze eerste wedstrijd voor de G-toppers van FC Eibergen.

De wedstrijd verdiende ook eigenlijk geen winnaar. Het spel ging gelijk op maar in de eerste helft was het Longa die overheerste en al in de eerste minuut een doelpunt scoorde. Onze topkeeper Stef heeft vele prachtige reddingen gemaakt maar er schoten toch nog 3 doelpunten langs hem heen. FC Eibergen kreeg al in de eerste helft mooie kansen. Dieger kreeg wat ruimte om gevaarlijk op doel te schieten, Loes wilde wel scoren maar de bal wilde er niet in, Chiels schot ging net naast, Lugiano liep zo snel dat hij de bal vergat en Brent werd in de weg gelopen door de tegenspeler. De 2e helft had Longa/Grol een extra verdediger bij Dieger gezet om het gevaar te neutraliseren. Met een 0-4 ging FC Eibergen de rust in.

In de tweede helft keerde de wedstrijd en kwam FC Eibergen al snel tot scoren door een prachtig schot van Luuk Scharenborg. Er werd flink Gejuicht en Stefan maakte een vreugdedansje langs alle toeschouwers. FC Eibergen kreeg de smaak te pakken en werd nog meer Gedreven dan dat ze al waren. Een paar minuten later was het opnieuw raak en dit resulteerde al snel in een score van 2-4. Mara en Jikke vormden een prachtige twee-eenheid waardoor de tegenpartij er moeilijk doorheen kwam. In de verdediging kwamen Sem, Jurian en Mustafa steeds beter tot hun recht en zorgden ervoor dat de ballen niet meer richting het doel van FC Eibergen konden komen. Danique had vooraf de opdracht gekregen om tussen de voorhoede en het middenveld het spel te controleren en aanvallend kijken wat er mogelijk was. Ondanks haar eeuwige glimlach was ze na afloop eigenlijk best wel moe maar had haar opdracht perfect uitgevoerd. Eliad was vandaag een van de kleinste op het veld, maar dat maakt voor hem niets uit. Gewoon het duel aangaan, bal afpakken en weer naar voren. Eliad is een ster in het steunen van zijn teamgenoten, Tegenstanders helpen als ze gevallen zijn en zeker zo blij om familie aan de kant te zien! In de laatste 10 minuten werd FC Eibergen nog strijdvaardiger en lukte het door een prachtig samenspel om nog 2x te scoren en er een mooie 4-4 eindstand van te maken.

Opstelling FC Eibergen: Chiel Florijn, Sem Bennink, Luuk Scharenborg (topscorer met maar liefst 4 goals), Stefan Mulder, Jurian Eenink, Mara Wentink, Danique te Woerd, Stef Harbers, Dieger Wopereis, Eliad Ras Yaron, Jikke ten Have, Loes Winkelhorst, Mustafa Can, Brent Dijkhuis, Lugiano Scholten.