Gevonden trouwring Kringloop Aktief komt mogelijk uit Berkelland

GROENLO – Bij kringloopwinkel Aktief in Groenlo is donderdag een gouden trouwring opgedoken. Een vrijwilliger kwam het juweel tegen in een doos met kerstspullen, inmiddels is een zoektocht naar de eigenaar gestart. Omdat Berkellanders ook spullen mogen brengen bij Aktief is het mogelijk dat de trouwring afkomstig is uit Berkelland.

“De ring viel uit een doos met kerstballen en andere kerstversiering”, zegt medewerker Helmoed van Eck van Kringloopwinkel Aktief. “Doorgaans leveren mensen geen trouwring in, desnoods laat je het omsmelten, daarom proberen we de eigenaar te vinden.” Het gaat om een gouden ring die qua diameter geschikt lijkt voor mannen. In de ring staat de datum 24-1-92 gegraveerd. Ook is er een vrouwennaam te zien van acht letters. Deze naam wil Van Eck niet prijsgeven, zodat hij het kan vragen aan personen die de ring komen ophalen.

Een bericht over de vondst op Facebook werd meer dan vijfhonderd keer gedeeld, maar de eigenaar heeft zich nog niet gemeld. Hoe lang de ring al in de kringloop in Groenlo ligt, is niet exact bekend. “Het zou zelfs in een doos hebben kunnen zitten die we vorig jaar niet hebben uitgepakt”, aldus Van Eck. “We hebben namelijk vele kubieke meters vol met kerstspullen. Ik heb geen idee waar de ring vandaan komt.”

Foto: Kringloop Aktief
Door: Regio8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven