Infobijeenkomst ‘Leven met diabetes’ Bibliotheek Ruurlo


RUURLO  – Op donderdagochtend 18 november, om 10.00 uur, wordt er in de Bibliotheek Ruurlo een informatiebijeenkomst georganiseerd rondom het thema ‘diabetes’. Deze lezing is gratis te bezoeken, maar aanmelden is noodzakelijk. Opgave is mogelijk via de website van de Bibliotheek, in de Bibliotheek Ruurlo of via 088-0062929.

Leven met diabetes
Steeds meer mensen krijgen te maken met diabetes. Het leven met de ziekte, het eigen aandeel in de zorg en het organiseren van zorg- en hulpbronnen vraagt veel van diabetespatiënten. Deze lezing is een mini-opleiding in het ziektebeeld en biedt vooral praktische handvatten om de kwaliteit van leven met diabetes te verbeteren.

Diabetes Mellitus wordt in de volksmond suikerziekte genoemd. Het is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en daar komen elke week 1200 mensen bij. Ongeveer 200.000 mensen hebben diabetes zonder het te weten. Ouderdomssuiker komt in Nederland ongelofelijk veel voor. Goede voorlichting is van belang om ernstige complicaties voor te zijn. Deze lezing is daarom zeer interessant voor iedereen.

Gesproken wordt o.a. over:
• Wat is diabetes en hoe is de behandeling
• Welke typen diabetes zijn er en wat kun je zelf doen
• Wat voor invloed heeft diabetes op je leven
Uiteraard is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De lezing wordt verzorgd door Remedica. Remedica verzorgt in samenwerking met zorgverleners patiëntenlezingen, waarbij op een laagdrempelige en begrijpelijke wijze uitleg wordt gegeven.

Aanmelden lezing
Deelnemers kunnen zich aanmelden via http://www.oostachterhoek.nl/diabetes. Ook is het mogelijk om dit telefonisch te doen bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek: 088-0062929, of in de Bibliotheek Ruurlo.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven