Patrick Zieverink uit Ruurlo pakt eerste plaats tijdens Champions Tour klootschieten


RUURLO – Op zaterdag 9 oktober werd de 1e wedstrijddag van de Champions Tour onderdeel veld en zetten georganiseerd door de NKB. De beste klootschieters van Nederland werden ditmaal in Groenlo bij vereniging KV Zwolle verwacht. Tijdens 2 omlopen van 600 meter per wedstrijddag wordt bepaald wie de beste is en met de meeste punten naar huis gaat. De wedstrijdbaan lag er keurig verzorgt bij. De regen van de afgelopen week in combinatie met de mist in de ochtend maakte de veldbaan wat zacht wat de gemiddelde schotlengte wat drukte. Inzet dit jaar is deelname aan het EK in mei 2022 in Sleeswijk Holstein. De beste 10 heren, 6 dames, 4 jongens en 3 meisjes worden afgevaardigd naar deze internationale wedstrijden.

Eerste plaats
Het niveau is hoog getuige de zeer geringe verschillen tussen de deelnemers in de diverse klassen. 1 minder schot kan zomaar een verschil van 5 of meer plaatsen uitmaken. Bij de heren is 1 klootschieter uit de Achterhoek vertegenwoordigd op het onderdeel veld.  van KV ’t Broek uit Ruurlo. Hij heeft zich ook voor het onderdeel straat en zetten geplaatst. Patrick werd in de eerste veldwedstrijd netjes 10e met een score van 8 schoten en 69 meter. In de tweede wedstrijd werd hij ook 10e met een score van 7 schoten en 6 meter. Het onderdeel zetten wordt vooral door de Duitsers gepraktiseerd. De totaal afstand van de 3 schoten door de lucht (met een kloot van 475 gram voor de heren) bepalen de uitslag. Patrick was in goeden doen en met schoten van ca. 58 m, 63 m en 60 meter eindigde hij op een verrassende 1e plaats.

Dames
Suzan Zieverink was de Achterhoekse deelneemster bij de dames. Zij speelt ook op alle 3 de onderdelen mee. Zij behaalde in de 1e omloop na een goede wedstrijd een prima 3e plaats met 9 schoten en 35 meter. De 2e wedstrijd ging ook goed en met een score van 9 schoten en 42 meter eindigde ze op een 4e plaats. Ook bij het onderdeel zetten vertegenwoordigd Suzan Zieverink namens ’t Broek de eer van de AKF. Met de 375 gram zware kloot ging het zetten goed. Met goede schoten van 42 en 43 meter ging ze van start. Haar laatste schot van ca. 44,5 m. bracht haar een ruime overwinning. Met een totaal aftand van 129,85 meter bleef ze ca. 10 m. voor op nr. 2 Silke Tulk.

Helaas zijn er geen meisjes en jongens die de eer van de Achterhoek verdedigen op het onderdeel straat, veld en zetten.
De volgende CT wedstrijddag is op 23 oktober bij vereniging Lattrop Breckelenkamp.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven