Sinterklaas in Neede verwelkomt de kinderen via een heuse walk through


NEEDE – De traditionele intocht zoals het de voorgaande jaren was is op dit moment nog niet mogelijk vanwege de Corona landelijke maatregelen. Het Sinterklaas comité Neede heeft vooral gekeken wat wel mogelijk is en heeft een prachtig doorloop evenement georganiseerd op het Koepelterrein aan de Oranjelaan.

Tijdvakken
De walk through is op 13 november na de landelijke intocht. De kinderen en de ouders worden via tijdvakken uitgenodigd. Deze maatregel is genomen om de doorstroom blijvend te kunnen garanderen. Een zeer belangrijke maatregel vanuit de landelijke richtlijnen. De tijdvakken worden via de scholen, de media en social- media verspreidt. Met het dringende advies om je aan de tijdvakken te houden zodat eenieder kind voldoende tijd heeft en krijgt om Sinterklaas een hand of tekening te geven. Alle kinderen komen, door het lopen van een vaste route op het plein, bij de Sint en zijn pieten uit. De kinderen worden op het terrein vermaakt door alle pieten en diverse activiteiten die gericht zijn op het Sinterklaas thema.

Dringend beroep
Er wordt een dringend beroep gedaan op de mensen buiten Neede om NIET te komen, maar de intocht in eigen woonplaats te vieren. Het Sinterklaas comité hoopt dat volgend jaar er weer een traditionele intocht gehouden kan worden en dat iedereen in en buiten Neede weer welkom is.

Foto: Archief Nieuws uit Berkelland

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven