Workshop ‘thuisarts’ in Bibliotheek Ruurlo


RUURLO  – De maand november staat in de Bibliotheek Oost-Achterhoek in het teken van gezondheid. Op vier verschillende dinsdagen organiseert de Bibliotheek workshops over verschillende gezondheidsprogramma’s en apps. De tweede in de cyclus is op dinsdag 16 november (14.00 uur) in de Bibliotheek in Ruurlo. Tijdens deze workshop krijg je informatie over de site thuisarts.nl. De bijeenkomst is gratis te bezoeken, maar reserveren is noodzakelijk. Reserveren is mogelijk via http://www.oostachterhoek.nl/digitaalgezond, in één van de Berkellandse bibliotheekvestigingen of via het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929).

Digitale gezondheid
Je zorg en gezondheid kun je steeds meer met je computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het je minder tijd kost en je je gegevens altijd bij de hand hebt.
Met de vier workshops maak je kennis met digitale zorg en leer je ermee werken.

Workshop Thuisarts
De workshop ‘Thuisarts’ wordt dinsdag 16 november, om 14.00 uur georganiseerd in de vestiging Ruurlo. Je kent vast wel momenten waarop je behoefte hebt aan medische informatie over een bepaalde klacht of ziekte. Hoe kan ik mijn klachten zelf aanpakken? Wanneer moet ik naar de huisarts gaan? Soms wil je ná een bezoek aan je huisarts de uitleg en adviezen thuis nog eens rustig nalezen. Of je zoekt gewoon meer informatie over een onderwerp, misschien omdat iemand in je omgeving ziek is geworden. In al die situaties geeft http://Thuisarts.nl antwoord op jouw vragen.

Programma
De overige workshops die nog op het programma staan zijn:
23 november: Gezondheidsapps (14.00 uur, de Bibliotheek Eibergen)
30 november: Apotheek.nl (14.00 uur, de Bibliotheek Eibergen)
Ook deze workshops zijn gratis. Het aanmelden verloopt ook http://www.oostachterhoek.nl/digitaalgezond, in één van de Berkellandse bibliotheekvestigingen of via het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929).

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven