Margon Müller uit Geesteren en Lieke Jansen uit Eibergen toegetreden tot adviescommissie Naoberfonds


BERKELLAND – In september 2019 is het Berkellands Naoberfonds gestart. Inmiddels zijn we ruim twee jaar en 130 initiatieven verder. Initiatieven zoals de sfeerverlichting op het Mariaplein in Beltrum, het houtdorp in Geesteren, de midwinterhoornplantage in Eibergen en een muzikaal project voor de jeugd van Sophia’s Lust in Ruurlo zijn met een bijdrage uit het fonds in deze tijd gerealiseerd. Allemaal initiatieven die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in Berkelland.

Groot succes
Wethouder Anjo Bosman is erg enthousiast over het fonds en de werkwijze: “Met de inzet van ideeëndokter Johan Godschalk en een adviescommissie met vijf inwoners uit onze gemeente is het Berkellands Naoberfonds een groot succes! Het college heeft onlangs besloten dat inwoners ook volgend jaar weer met initiatieven bij het fonds kunnen aankloppen”. Niet alleen voor financiële steun kunt u bij het Berkellands Naoberfonds terecht. Als u niet verder komt met uw idee of u vragen heeft over hoe u het aan moet pakken kunt u hier ook terecht. Op vrijdagochtend heeft ‘ideeëndokter’ Johan Godschalk tijd voor u om met u mee te denken. Zo kunt u uw idee samen uitbouwen tot initiatief. U kunt een afspraak met Johan maken via [email protected].

Vijf inwoners
Om de initiatieven te beoordelen en subsidie toe te kennen is er een adviescommissie. Deze adviescommissie bestaat uit vijf inwoners van onze gemeente. Recent hebben Jo Kloosters en Han ten Brinke afscheid genomen van de commissie en zijn hiervoor twee nieuwe leden toegetreden: Margon Müller uit Geesteren en Lieke Jansen uit Eibergen. Zij vormen samen met Kees Koolschijn uit Ruurlo, Anouk Meerbeek uit Beltrum en Raph Schouten uit Eibergen de adviescommissie. Naast de beoordeling van de initiatieven denkt de adviescommissie ook mee met de initiatiefnemers. Door hun achtergrond en netwerk zorgen zij ervoor dat initiatieven zich verder versterken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven