NCG De Vlearmuze schrapt dit seizoen vrijwel alle carnavals activiteiten


NEEDE – Er was goede hoop bij NCG De Vlearmuze om komend carnavalsseizoen weer flink uit te pakken. De corona pandemie blijft echter een grote spelbreker. Het carnavals genootschap komt daarom met de mededeling dat er wederom veel activiteiten zijn geschrapt. Hieronder de volledige verklaring van het bestuur.

 
“Het Coronavirus houdt ons al lange tijd in zijn greep. Het afgelopen seizoen hebben we helaas moeten besluiten om de carnavalsactiviteiten niet door te laten gaan. Vol goede moed gingen we aan de slag met de voorbereidingen van het seizoen 2021-2022. In de aanloop naar de opkomstavond op 13 november, werden we opnieuw geconfronteerd verscherpte maatregelen. Dit had tot gevolg dat we de opkomstavond moesten annuleren”.
 
Geen tentfeest en optocht
Weer werden we geconfronteerd met een dilemma, wat kunnen we organiseren en op welke wijze kunnen we vervolgens iets organiseren? De afgelopen weken hebben we hierover gesproken met de betrokken commissies. Dit is vervolgens besproken in het Algemeen Bestuur en daar is het volgende uitgekomen: In het seizoen 2021-2022 wordt er geen Gala-avond, Kinderoptocht, Grote optocht en Tentfeest georganiseerd. De risico’s, zowel qua gezondheid en financiën, maken het op dit moment onmogelijk om carnavalsfeest te organiseren en carnaval te vieren zoals we dat graag willen. Daarnaast was het, gezien de voorbereidingstijd die nodig is voor de genoemde activiteiten, noodzakelijk om hier nu een besluit over te nemen. Wel gaan we, op geleide van de geldende maatregelen, kijken naar het door laten gaan en aanvullend organiseren van kleinschalige activiteiten. We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en hopen jullie op korte termijn met beter nieuws te kunnen verblijden”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven