Ruurloërs nog in de race voor EK tickets

RUURLO – Zaterdagmorgen 4 december stonden de klootschiettoppers uit Nederland al weer vroeg klaar voor de 2e Championstour wedstrijddag onderdeel straat. De locatie was wederom het EK parkoers van 2016 in Tilligte. Tijdens 2 omlopen van 10 schoten wordt bepaald wie met de beste score op huis aan gaat. Inzet is een plek die recht geeft op het EK in het hemelvaarts weekend 2022 in Duitsland bij de VSHB.

Terug 
De 2e van 3 wedstrijddagen liet betere resultaten zien voor de klootschieters uit onze regio dan 14 dagen terug. Gelukkig waren Patrick en Suzan Zieverink van KV ’t Broek (Ruurlo) er nu wel bij na hun covid besmetting. Patrick ging gelijk goed van start en wist door continu goede schoten te maken een prima gemiddelde te bereiken. Na 10 schoten had hij een totale afstand van 1535 meter en wist hij enigszins verrassend deze omloop te winnen. Jurgen te Brake van KV Zwolle (Groenlo) behaalde met 1519 meter een prima 2e plaats. Zijn broertje Arno deed het iets minder maar met 1428 meter werd hij alsnog 3e. Gido Beumer van Klein Dochteren (Lochem) had een mindere omloop en behaalde met 1208 meter de 16e plaats. Ramon Halleriet (KV Zwolle) was niet in vorm en met 1142 meter behaalde hij de 19e plaats.

Tweede ronde
De 2e wedstrijdronde ging helaas was minder voor de schutters uit de Achterhoek. Patrick behaalde met 1292 meter nog wel een 6e plaats. Gido deed het met 1231 meter en een 10e plaats beter dan in de 1e wedstrijdronde. Jurgen kwam ditmaal niet verder dan 1188 m wat goed was voor een 15e plaats. Ramon kon zich niet revancheren en met 1128 meter behaalde hij wederom de 19e plaats. Arno moest helaas deze ronde i.v.m. een lichte blessure aan zich voorbij laten gaan.

Enige dame
Suzan Zieverink van KV ‘t Broek (Ruurlo) is de enige dame uit de Achterhoek. Zij was niet in topvorm maar in de 1e omloop behaalde zij met een afstand van 1137 meter wel een prima 2e plaats. De 2e wedstrijd was onder de maat. Met 3 matige schoten kwam zij niet verder dan 1051 m. en de bijbehorende 7e plaats.

Op 18 december zullen de volgende wedstrijden georganiseerd worden. Dan wordt er een schifting gemaakt wie mag meedoen aan de laatste wedstrijd reeks in maart 2022.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven