Eerste Buurtkastje Neede


NEEDE – Wendie de Vries heeft half januari in haar voortuin aan de Borculoseweg nummer 65 in Neede een buurtkastje geplaatst. Onder de naam “Buurtkastje Wij Neede” is dit het eerste zogeheten buurtkastje in Neede. Het buurtkastje is een kastje voorde inwoners van Neede met als doel (voedsel)verspilling tegen gaan en mensen te helpen die het heel goed kunnen gebruiken. Het kastje is er echter niet alleen voor mensen die het minder hebben. “Nee, het kastje is er voor iedereen”. Zegt Wendie.

Amerika
Het idee van een buurtkastje is overgewaaid vanuit Amerika en is in Nederland inmiddels een landelijk initiatief, in veel verschillende dorpen en steden al een groot succes. “Het idee hebben wij van stichting SoGOED en we waren meteen erg enthousiast! Mensen die iets nodig hebben kunnen iets uit het kastje halen. Mensen die iets over hebben kunnen er spullen in zetten. En ruilen mag ook”.

Mini-bieb
De mini-bieb is inmiddels een bekend fenomeen in onze gemeente. Wij maakten daar al eens een pagina groot artikel over. Wendie heeft in haar Buurtkastje ook een mini-bieb geïntegreerd. Ze nodigt iedereen van harte om eens in het kastje te kijken. “Er zijn wel een paar voorwaarden voor het plaatsen van de spullen: De spullen mogen niet gebruikt zijn, de verpakking moet nog dicht zijn en de houdbaarheidsdatum moet goed zijn. Alcohol en medicijnen mogen niet in verband met het feit dat kinderen ook vrije toegang hebben tot het kastje. Wij hopen dat veel mensen de weg naar het buurtkastje gaan vinden”. Wendie heeft ook nog een laatste nieuwtje “Mijn buurtkastje is nu ook een officieel MUP/ menstruatie uitgifte punt. 1 op de 10 vrouwen heeft soms geen geld voor maandverband. Stichting Armoede levert menstruatie materiaal en vrouwen die dit niet kunnen betalen mogen het uit het kastje pakken”.

Sponsoren en donaties
Wendie is voor haar mooie initiatief in Neede nog opzoek naar sponsoren of donaties. “Hier kunnen wij andere mensen weer blij mee maken. De inhoud van het kastje kan van alles zijn: etenswaren, blikken soep, rijst maar ook verzorgingsartikelen etc.. Heeft u iets over dan kom ik het graag bij mensen ophalen. Kom vooral een keertje kijken. Het kastje is altijd open”! Wil je sponsor worden of een donatie doen, dan kun je Wendie mailen via [email protected]

Online
Facebookgroep: Buurtkastje Wij Neede, bij een donatie plaatst Wendie graag uw naam erbij.
Website: http://www.stichtingSoGoed.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven