Ruurlose Suzan Zieverink wint van broer Patrick tijdens NKB Championstour straat


RUURLO – Zelden vertoond maar Suzan zorgde voor een grote verrassing. Tijdens de eerste wedstrijddag van de eindronde straat wist zij duidelijk te winnen van alle dames en ook van broer Patrick die uitkomt bij de heren. Patrick Zieverink (KV ’t Broek Ruurlo) mocht in de eerste groep van start en dat betekende vroeg opstaan. Mooi klootschietweer, temperatuur rond het vriespunt, weinig wind en zonneschijn. Niets dat een goede wedstrijd tegenhoud. Echter, de eerste omloop van 10 schoten was er één om snel te vergeten.

Pech
Matige schoten en ook nog een beetje pech resulteerde in een afstand van maar 1073 meter. Jurgen te Brake (KV Zwolle Groenlo) de tweede heer uit de Achterhoek ging daar en tegen prima van start en continueerde dit tot aan de eindstreep. Met een uitstekende score van 1623 meter wist hij iedereen voor te blijven. In de tweede omloop verging Patrick het een stuk beter. In een degelijke wedstrijd behaalde hij 1372 meter en een vijfde plaats. Net voor Jurgen te Brake die met 1312 meter binnen kwam. Na het optellen van de meters staat Patrick dertiende met 2445 meter. Jurgen staat op een prima tweede plaats met 2935 meter.

Dames
Hoe anders ging het bij de dames. In de eerste omloop waren maar liefst 5 dames die meer dan 1200 meter lieten noteren. Suzan Zieverink (KV ’t Broek Ruurlo) scoorde 1211 meter en werd hier ondanks de goede score “maar” vijfde mee. De winst ging verrassend naar Kim Groener (KV Beuningen). In de tweede omloop werd duidelijk minder ver geschoten door de dames. Uitzondering was Suzan Zieverink die maar liefst 1425 meter gooide en na de eerste wedstrijddag met 2636 meter fier aan kop staat met ruim 200 meter voorsprong op nummer twee Kim Groener.

Op 26 maart 2022 zal de volgende twee wedstrijden verschoten worden. Wederom op het mooie parkoers in Tilligte.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven