Basisschoolleerlingen Gelselaar lopen voor Oekraïne


GELSELAAR – De situatie in Oekraïne houdt momenteel de hele wereld in z’n greep. Het medeleven met de Oekraïense bevolking is groot en overal in het land worden acties opgezet. Zo ook in Gelselaar. Om geld in te zamelen voor Giro 555 heeft de G.A. van der Lugtschool in Gelselaar een sponsorloop georganiseerd. Locatiecoördinator Alice Grobbee: “We wilden graag iets concreets doen voor de Oekraïense bevolking in deze zo schrijnende situatie. En het liefst op zeer korte termijn. Onze sponsorloop is in een week tijd opgezet door ons team met hulp van de OR.”

Schoolplein
Dinsdagmiddag om 13.30 uur staan de leerlingen van groep 1 t/m 4 klaar bij de start op het schoolplein, zij mogen het spits afbijten. Met de Oekraïense vlag op de wangen en overwegend gele en blauwe kleren aan rennen ze zo hard als ze kunnen. Daarna staat groep 5 t/m 8 in de startblokken. Opgezweept door knallende muziek gaan ook deze leerlingen vol enthousiasme voor zoveel mogelijk rondjes om de school.
Vooraf aan de sponsorloop gingen de leerlingen van de basisschool in Gelselaar met hun sponsorlijst de buurt in en klopten ze aan bij familie. Leerling Ella (5) heeft haar verkooppraatje al klaar: “Er is een man, die wil een stukje van Oekraïne. Maar dat willen de mensen in Oekraïne niet en daarom is er nu oorlog. De mensen daar hebben daardoor geen eten, geen kleren en soms geen huis meer. Dus, wil je ons sponsoren?” Hoeveel de leerlingen hebben opgehaald wordt begin volgende week bekend gemaakt.


Tekst en foto’s: Rixt van Albeslo

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven