Een vluchtsleutel, heb jij hem al opgehangen?


BERKELLAND – Je wil de deur uit, maar je kunt je sleutels nergens vinden. Herken jij dat ook? Wij zijn gemiddeld 10 minuten per dag bezig met het zoeken naar spullen die we ergens hebben laten slingeren. Maar als er brand uitbreekt heb je geen tijd te verliezen. Sterker nog, je hebt maar 3 minuten om veilig te vluchten bij brand en iedereen in veiligheid te brengen. Op zoek gaan naar sleutels om de deur te openen kost teveel kostbare tijd.  

Hang daarom een vluchtsleutel op een vaste plek op je vluchtroute. Dan kun je altijd veilig vluchten bij brand. Een goede plek is naast je voordeur of achterdeur; uiteraard uit het zicht voor mensen van buitenaf.

Maak een vluchtroute en oefen deze
Als er toch brand in je woning uitbreekt, is het belangrijk dat je een vluchtsleutel en vluchtroute hebt. Maak samen een vluchtroute en oefen deze route regelmatig. Betrek ook kinderen bij het maken van de route, zodat zij ook weten wat ze moeten doen in een noodsituatie. Samen zorgen we zo voor meer veiligheid.

Dit is onderdeel van de regionale brandveiligheidscampagnes van de Veiligheidsregio Noord- Oost-Gelderland (VNOG) in samenwerking met de gemeente Berkelland. De gemeente en brandweer vinden het belangrijk dat inwoners zich bewust zijn van de risico’s op brand en willen inwoners stimuleren om maatregelen rondom brandveiligheid te treffen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven