Suzan Zieverink uit Ruurlo geplaatst voor EK klootschieten 2022 onderdeel veld en zetten


RUURLO – Met een tweede en een vijfde plaats heeft Suzan Zieverink van KV ’t Broek uit Ruurlo (foto onderste rij meest rechts) zich geplaatst voor deelname aan het EK Klootschieten. Deze wedstrijden worden georganiseerd in het hemelvaart weekend in de omgeving van Meldorf Sleewijk Holstein. Het weer werkte niet helemaal mee maar dat kon de meeste sporters niet deren. Prima wedstrijden op de laatste dag van de selectiereeks in Reutum.

Heren
Helaas geen deelname van heren uit de Achterhoek door een blessure van Patrick Zieverink. Bij de dames was Suzan Zieverink de enige uit de Achterhoek die nog in de race was voor een plaats bij de laatste 6. In de eerste omloop van 600 meter wist Europees kampioen Silke Tulk net voor Kim Schurink te blijven en de winst binnen te halen met 7 schoten en 66 meter. Suzan Zieverink (KV ’t Broek Ruurlo) scoorde 8 schoten en 41 meter en werd hier vijfde mee. In de tweede omloop werd wederom ver geschoten door de dames. Suzan lag lange tijd op kop maar moest zich in het laatste schot gewonnen geven. Silke Tulk won wederom nu met 7 schot en 43 meter. Suzan liet 7 schot en 30 meter noteren wat goed was voor de tweede plaats.

Ondergeschoven onderdeel
Na deze wedstrijd werd de eindstand bekend. Suzan is keurig derde geworden en plaatste zich hiermee voor de EK 2022. Ook het onderdeel zetten, normaliter een wat ondergeschoven onderdeel werd deze dag afgerond. De dagwinst ging naar Suzan Zieverink. In de eindstand werd Suzan keurig tweede en ook op dit onderdeel is deelname aan het EK 2022 veiliggesteld.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven