Vier generaties openen Speel- en Beweegpark De Stroet in Beltrum


BELTRUM – De hele familie Ernst geniet volop van het nieuwe Speel- en Beweegpark De Stroet in Beltrum. Zij mochten het park met vier generaties zondag openen, waarbij de 89-jarige overgrootvader Joop misschien nog het meest trots was.

Inwoners hebben zich lang ingespannen om de speeltuin voor elkaar te krijgen. Voor de Beltrumse familie was zondagmiddag de eer weggelegd het park op een bijzondere wijze te openen. Op een speciale duofiets rijden Joop en zijn zoon Vincent door een doek onder een boog door om het park te openen. Achter hun volgen de kinderen Dennis en Christiaan en de kleinkinderen Elin, Morris en Siem. “Het is echt heel mooi geworden”, zegt een lachende Joop in gesprek met Omroep Gelderland. “Het is inderdaad prachtig en voor ieder wat wils”, vult Vincent aan.

Joop geniet vooral van de aangelegde natuur en kijkt graag naar iedereen die zich in het park vermaakt. Vincent denkt er net zo over: “Voor nu doen”, voegt hij eraan toe. “Straks zijn de fitnessapparaten misschien wel iets voor mij.” Maar dat is pas voor later. Voor nu genieten de twee vooral van de kleinste telgen uit de familie. Die vermaken zich in het zand en op de glijbanen. “Wat er voor mij te doen is?” vraagt Dennis zich hardop af? “Het is gewoon leuk om de kinderen te zien spelen en om andere ouders te ontmoeten. Het is gezellig.”

‘Verbinding in het dorp’
Dat is precies het doel van het park, want je kunt er van alles: spelen in het zand, knuffelen met dieren, sporten op beweegtoestellen of picknicken met de hele familie. Het vier-generatiepark in Beltrum heeft voor ieder wat wils. “We willen de verbinding in het dorp leggen”, zegt Sander Esselink, voorzitter van de Stichting Speel- en Beweegpark De Stroet.

Door dorp gedragen
Jarenlang hebben inwoners uit het Achterhoekse dorp zich ingezet om een verouderde speeltuin om te toveren tot wat het nu is. “De ouderen in het dorp waren op zoek naar een plek waar ze elkaar zouden kunnen ontmoeten en waar ze ook nog iets samen zouden kunnen doen”, zegt Esselink. En dat kan nu volop.

Activiteiten
Nu het park geopend is worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd voor alle verschillende organisaties. Tal van vrijwilligers staan klaar om het park te onderhouden, de dieren te voeren en te zorgen dat er ook echt wat gaat gebeuren. “Ik ben trots dat we dit in Beltrum voor elkaar hebben gekregen”, besluit Esselink.

Foto’s: Omroep Gelderland

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven