Vier pianisten-in-de-dop geslaagd


GELSELAAR – De vier pianoleerlingen van Laura Kievit die kort voor Pasen piano-examen deden, hebben de uitslag binnen: alle vier zijn ze geslaagd! De examens hebben verschillende niveaus, aangeduid door ‘graad’. Sara Hardenbol, 9 jaar , slaagde voor graad A2, Fien Burggraaff, 11 jaar, en Marente Stegink, 15 jaar, behaalden beiden graad B1 en Krijn Braakman, 14 jaar, graad B2. Allen kregen een groot applaus van het publiek en een heel goede beoordeling.


European Piano Teachers Association

De examens, in Arnhem afgenomen door een onafhankelijke professionele jury, bestaan uit een speel- en een theoriegedeelte. De gespeelde stukken komen uit uiteenlopende stijlperiodes, zodat de leerlingen veel verschillende muziek leren kennen en leren spelen. Het examen wordt jaarlijks georganiseerd door de European Piano Teachers Association (EPTA) en vindt 1x per jaar op diverse locaties binnen en buiten Nederland plaats. De examens van de EPTA zijn speciaal voor pianoleerlingen van privépianodocenten. Laura Kievit geeft pianoles in Gelselaar, Lochem en Laren.

Foto: Fien, Sara en Krijn met hun juf. Marente ontbreekt, haar getuigschrift staat op de lessenaar. Fotografe Annemarlies Huizinga

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven