Bedreigingen na locatiekeuze hal Ruurlo


BERKELLAND – Omwonenden hadden dinsdagavond de kans om in te spreken over de bouw. De keuze voor een nieuwe plek verdeelt de Berkellandse politiek en inwoners van het dorp al tijden. Voorzitter Ineke Nijen Es maakt met haar volleybalclub Tornax op dit moment gebruik van de oude sporthal, die naarstig aan vervanging toe is. “We hebben dit seizoen al wedstrijden af moeten lasten, omdat het lekt binnen”, zei ze tijdens haar betoog over de locatie van de nieuw te bouwen sporthal. Ook gaf ze aan dat ze bedreigingen heeft ontvangen vanwege de situatie. Ze heeft hiervan aangifte gedaan.
Berkelland koos recent voor locatie De Meene. Daarmee lijkt het einde van een langlopend dossier, dat wethouder Anjo Bosman de kop koste, in zicht. De kwestie verdeelt het dorp, blijkende uit de bedreigingen. “Je kunt nog zo voor of tegen een bepaald onderwerp zijn, want we leven in een vrij land, maar ik vind gewoon niet dat dit kan”, zegt wethouder Gerda ter Denge van Berkelland over de bedreigingen. “We weten niet waar het vandaan komt.”

Meerjarig masterplan
De voorzitter van de voetbalclub, Henry Meutstege, kan leven met De Meene als locatie, maar vindt dat er meer tijd nodig is voor voorbereiding. “We waren nog niet klaar met onze gesprekken met het onderzoeksbureau”, zegt Meutstege, die hoopt dat de gemeente een meerjarig masterplan ontwikkeld voor de omgeving van De Meene, waarin ook de tennisclub wordt meegenomen.

Bal bij gemeenteraad
Het is aan de gemeenteraad van Berkelland om een definitieve keuze te maken. Ondanks de onenigheid, de bedreigingen en het hele proces, hoopt wethouder Ter Denge de neuzen in het dorp alsnog dezelfde kant op te krijgen: “Wij hopen dat de gezamenlijkheid van de Ruurlose inwoners straks ervoor gaat zorgen dat er een sporthal goed gebruikt wordt en dat men een meerwaarde ziet van het feit dat er toch een sporthal is gekomen.”

Door Regio8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven