Brand bij recyclingbedrijf in Eibergen

EIBERGEN- Bij een recyclingsbedrijf aan de Ballastweg in Eibergen is zondagmiddag op het buitenterrein brand uitgebroken in een berg oud-ijzer. De brandweer is inmiddels bezig met blussen. Vanwege de kans op uitbreiding werd al snel opgeschaald met een extra blusvoertuig naar “middelbrand”. Vanwege de coördinatie tussen de verschillende instanties is inmiddels opgeschaald naar “grip 1”. De brand zorgt voor een flinke rookontwikkeling. De brandweer adviseert inwoners van Eibergen bij overlast ramen, deuren en ventilatiekanalen te sluiten. Door de brand kan er eveneens rook-overlast zijn op de N18.

 

UPDATE:
De brandweer gaat de brand in Eibergen nablussen. Hierdoor kan nog enige tijd geur- en rookoverlast optreden. De wegen en afritten rondom het incident zijn afgesloten. De N18 is gewoon open. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen. De “grip”-situatie is opgeheven. Er is een afsluitend NL-alert uitgegaan in het gebied rondom de brandlocatie. Diverse eenheden keren terug naar de kazerne. De oorzaak van de brand is onbekend. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven