Koninklijke Erepenning voor Korfbalvereniging Olympia ‘22


BORCULO – Wethouder G.J. Teselink heeft op 21 mei  een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Korfbalvereniging Olympia ‘22. De uitreiking vond plaats tijdens de jubileumreceptie in het Muziekcentrum Borculo in Borculo.

De geschiedenis van de vereniging
De eerste gegevens dateren uit december 1921. En op 22 januari 2022 was de oprichting al een feit. De naam luidde Borculose Korfbal Club en de kleuren waren rood-zwart. Na deelname aan de competitie in 1924 werd de naam gewijzigd in Korfbalvereniging Olympia ‘22. De huidige kleurstelling geel-zwart is sinds 1930 een feit. Olympia heeft in de loop van de jaren haar velden in alle windrichtingen gehad. De kwaliteit was vaak slecht. Eind jaren ‘70 werden de velden aan
De Wildbaan in Borculo uitgebreid. Met ook een veld voor de korfballers. Na jaren van behelpen met een kantine/kleedaccommodatie werd in 1980 een fraai clubhuis geopend. Grotendeels gebouwd door eigen mensen. Later volgden nog verschillende renovaties, ook vooral uitgevoerd door eigen mensen.

Lid zijn van Olympia ’22 betekent meer dan een wedstrijd spelen en trainen
Maar liefst 90 jaar had de vereniging een eigen toneelclub. De toneeluitvoeringen vonden plaats tijdens de jaarlijkse feestavonden. In de pauze van het toneel was er een grote verloting en na het toneel een feestavond met live muziek. Ook kende de vereniging een ‘Olympia-band’ die speelde op gezellige avonden en buurtfeesten. Het clubblad ‘Om en bij de Paal’ zag zijn levenslicht in 1931. Door de digitalisering is deze omgezet naar een website. Sinds 1968 organiseert de vereniging jaarlijks een schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 3 t/m 8 van de basisscholen. De vereniging hecht er waarde aan deel uit te maken van de Borculose gemeenschap. Hiervoor organiseerde en organiseert zij activiteiten als: meedoen aan de optocht en het vogelgooien/-schieten tijdens het jaarlijkse Septemberfeest, deelname aan diverse wandelvierdaagses, een Sportvierdaagse (wandelen, fietsen en zwemmen), vriendjes en vriendinnetjes trainingen voor de jeugd en het jaarlijkse Prins Pinkster Priktoernooi. Een toernooi voor iedereen die het leuk vindt om in tweetallen tegen elkaar te schieten.

Wat maakt Korfbalvereniging Olympia ‘22 zo bijzonder op haar terrein
De geschiedenis van de vereniging en de stijgende lijn in het aantal jeugdleden en een stabiel aantal seniorenleden maakt Korfbalvereniging Olympia ’22 bijzonder in haar soort.

Foto’s: Facebook Gerrie Eilander

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven