Taskforce Leef! kiest voor leefbaarheid


BORCULO – Meer groen, aandacht voor stadshistorie en minder ruimte voor de auto, Borculo krijgt dankzij een nieuwe werkgroep meer aandacht voor deze thema’s. In december 2020 stemde de gemeenteraad van Berkelland in met de vernieuwing van het centrum van Borculo. Na de instemming is er een speciale werkgroep, Taskforce Leef! gestart met het verder uitwerken van de plannen. Deze werkgroep
bestaat uit inwoners en ondernemers uit Borculo die conceptplannen hebben gevormd voor de Veemarkt, het Muraltplein en de Oude Haven.

Werkgroepen
De werkgroep Taskforce Leef! gaat uit van het principe dat je samen meer bereikt dan alleen. Om samen de stad aantrekkelijker te maken voor inwoners, bezoekers en toeristen zijn er meerdere werkgroepen samengesteld die zich bezighouden met verschillende ontwikkelingen en behoeftes. Deze werkgroepen hebben een visie verder uitgewerkt in concrete plannen, waarbij de gemeente ondersteunt en expertise levert. Wethouder Gerda ter Denge: “De mate van participatie tie is opvallend hoog in dit traject. Het is mooi om te zien dat de inwoners en ondernemers van Borculo in een vroeg stadium betrokken zijn dankzij de Taskforce. Zo creëer je een plan dat past bij de behoefte.”

Meer groen en stadshistorie
De plannen gelden voor de Veemarkt, het Muraltplein en de Oude Haven. Drie locaties in Borculo die focus krijgen op een groen en autoluw karakter. Op de Veemarkt moeten plantenbakken met natuurlijke materialen een nieuwe sfeer geven. Daarnaast blijft er op deze locatie aandacht voor het kunnen plaatsvinden van stadsfeesten. Het Muraltplein vraagt om een nieuwe inrichting aan de noordkant van de kerk. Een plein moet zorgen voor een nieuwe ontmoetingsplek. De Oude Haven, op de locatie van de voormalige Hema, wordt een plek van ontmoeten, water en historie. “Deze plannen geven een nieuw karakter aan de locaties. De Oude Haven bijvoorbeeld, dit mag een Borculose blikvanger worden. Een plek met bijzondere aandacht voor onze stadshistorie, jets om trots op te zijn.” aldus wethouder ter Denge.

De conceptplannen voor de due locaties liggen vanaf 12 mei ter inzage. Zowel digitaal op de website van Leef! als fysiek in het gemeentehuis in Borculo

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven