Visboer in Ruurlo bestrijdt inflatie met vis


RUURLO – Een unieke actie van Saïd Bahari, de eigenaar van het Viscafé in Ruurlo geeft iedere dag gratis een bestelling weg aan een gezin dat moeite heeft om financieel rond te komen door de hoge prijzen. De torenhoge inflatiecijfers en de situatie in Oekraïne gaven voor de visliefhebber de aanleiding.“De verhalen die ik tegenkom zijn schrijnend”, zegt Bahari over de reden om zijn ludieke actie te starten. “Als ik op deze manier dan wat kan betekenen voor de mensen naast mij, dan doe ik dat graag.” De inflatie in april bedraagt volgens het CBS 11,2%. Het is te merken bij de benzinepomp, supermarkt en in de energierekening dat de prijzen stijgen. En dat hoort Bahari terug van zijn klanten: “Ik spreek dagelijks mensen die het ontzettend lastig hebben op dit moment. Daarnaast heb ik van dichtbij meegemaakt dat een gezin met vier kinderen moeilijk kan rondkomen en vijf jaar in de schuldsanering heeft gezeten. Het ligt me dus dicht aan het hart.”

Er zijn meer mensen in de gemeente Berkelland die mede door de hoge energieprijzen moeite hebben om rond te komen. Meer dan achthonderd huishoudens hebben tot nu toe een aanvraag gedaan voor de energiearmoede-regeling die sinds begin april loopt. Huishoudens met een laag inkomen krijgen een toeslag van tweehonderd euro voor de stijgende energieprijzen. Aanvragen hiervoor kunnen mensen indienen bij sociale dienst Fijnder.

Campagne
Daarnaast heeft de gemeente sinds januari de campagne ‘Je schuld delen kost niks’ lopen, waarbij inwoners die kampen met financiële problemen met elkaar in gesprek gaan om zo tot een oplossing te komen. “Want het gesprek met elkaar aangaan, is het begin van de oplossing” zegt wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland.

‘Ik eet wel wat minder’
Daar sluit Bahari zich bij aan. “Dan eet ik zelf wel wat minder, of investeer ik wat minder in mijn bedrijf. We moeten meer naar elkaar omkijken en ik doe dat door heerlijke visjes voor mensen klaar te maken. Ik doe het met alle liefde en de voldoening die ik daaruit krijg, kan niks evenaren. Een klein gebaar doet al heel veel.”

Door REGIO8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven