Wie wordt er kampioen stoepranden in Berkelland?

BERKELLAND – Op donderdag 2 juni van 15:00 uur tot 17:30 uur (inloop om 14:30 uur) organiseert Sjors Sportief/Creatief Berkelland het Berkellands Kampioenschap Stoepranden op het grasveld bij de muziekkoepel aan de Oranjelaan in Neede. Het is net als vorig jaar voor de jeugd van 4 t/m 12 jaar, maar zeker ook voor hun broers, zussen, vaders, moeders, opa’s en oma’s. Kortom iedereen kan meedoen!

Stoepranden
Kom je ook gratis stoepranden? Iedereen kent het spelletje ‘stoepranden toch’? Samen met je vriendjes of ouders de bal tegen de stoepranden gooien en kijken wie er uiteindelijk de meeste punten heeft. In sommige steden, dorpen, wijken en buurten in de Achterhoek is het helaas bijna niet meer mogelijk om dit spel te spelen, omdat de stoepranden zijn verdwenen. Daarvoor zijn speciale mobiele stoepranden ontwikkeld, die we ‘kerby’s’ noemen, zodat je dit oudhollandse spel, overal veilig kunt spelen, zelfs op het gras in Neede. Stoepranden wordt gespeeld in leeftijd categorieën van 4 t/m 75+, het is voor iedereen geschikt. Daarom is het een inclusief evenement.

Spelenkermis
Verder zal er een spelenkermis van verschillende kleine spelletjes klaarstaan. Deze spelletjes kunnen met en tegen elkaar worden gedaan. Totaal zullen er vijf verschillende spellen klaar staan voor de deelnemers. Uiteraard zorgen wij voor een heerlijke verfrissing tijdens het stoepranden en de spelenkermis.

Zin in beweging? Natuurlijk kun jij ook deelnemen aan het Berkellands Kampioenschap Stoepranden.
Jeugdige deelnemers kunnen zich aanmelden via www.sjorssportief.nl na je kern ingetypt te hebben zoek je op stoepranden. Voor vragen kun je terecht bij [email protected] of door te bellen naar de SFB 0545-476727.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven