Tuinen te bewonderen in Berkelland, Haaksbergen en Vreden

BERKELLAND – Het landelijke Open Tuinen Weekend (OTW) van Groei & Bloei is dit jaar op 18 en 19 juni. Binnen de afdeling Berkelland/Haaksbergen zijn die zaterdag en/of zondag ongeveer 30 particuliere tuinen geopend voor het publiek. Een aantal tuinen is ook op andere data te bezoeken. Meer info vindt u in het speciale OTW-boekje en op www.berkelland.groei.nl.

Gratis
De deelnemende tuinen bevinden zich in Haaksbergen, Usselo, Neede, Eibergen, Rekken, Borculo, Ruurlo, Haarlo en in het Duitse Vreden. Op de vier Duitse tuinen en Kruidenhof te Mallum (Eibergen) na, zijn alle tuinen tijdens het OTW gratis te bezoeken. Tenzij anders aangegeven staan de tuinpoorten open van 10:00-17:00 uur.

Geen honden
De tuineigenaren werken belangeloos mee en hebben hun uiterste best gedaan om hun tuin in alle pracht aan het publiek te presenteren. Uiteraard heeft de veiligheid van de bezoekers hun volle aandacht. Voor alle tuinen geldt echter ‘betreden op eigen risico’ en ‘honden niet toegestaan’. Bezoekers wordt vriendelijk gevraagd om goed op hun eventueel meegebrachte kinderen te letten. Niet alleen vanwege de planten, maar ook voor hun eigen veiligheid.

In sommige tuinen wordt koffie, thee, limonade geschonken. Soms zijn plantjes te koop of zaden verkrijgbaar. In enkele tuinen is er verkoop van curiosa of heeft de eigenaar een mooie combinatie gemaakt met kunst. Dit staat allemaal vermeld in zowel het OTW-boekje.

Jaargetijden
Ook op andere momenten gedurende het jaar kunnen tuinen zéér de moeite waard zijn. Zoals in het voorjaar met bloeiende bollen en bloesempracht. Of in het najaar als de grastuinen met hun bijzondere tinten op hun mooist zijn. Info over extra openstellingen staat eveneens in het OTW-boekje. Dit is verkrijgbaar bij onder meer de VVV van Berkelland, Haaksbergen en Vreden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven