Waarom kiezen voor een schietsport?

Door Redactie op 09-06-2022


BERKELLAND – Zelfs de meest ontspannen mensen onder ons zullen, op een bepaald moment in ons leven, te maken krijgen met stressvolle situaties. Daarom is het echt van vitaal belang dat we strategieën bedenken om tot rust te komen en plezier voor onszelf te hebben. En een van de fijnste manieren om dat te doen is door naar je plaatselijke schietbaan te gaan voor een hoognodige schietsessie op een van de schietbanen daar. Hieronder volgen enkele van de manieren waarop naar de schietbaan gaan je kan helpen ontspannen, stress verminderen, en zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid verbeteren:

In een sport als doelschieten, waar succes bijna helemaal afhangt van iemands mate van toewijding en de hoeveelheid oefening die hij erin stopt, is het cultiveren van vaardigheden als zelfdiscipline heel noodzakelijk. Discipline is nodig om het ene schot na het andere af te vuren met een techniek die constant en nauwkeurig is. Als de inzet hoog is en er veel afleiding is, is dit in een competitieve omgeving bijzonder belangrijk om in gedachten te houden.

Een hoger niveau van zelfbeheersing bereiken
Deelname aan schietsporten helpt om je aandacht te vergroten en je hersenen te trainen om zich op de taak die je te doen staat te concentreren. Gezien al deze voordelen mag het geen verrassing zijn dat schietsporten tot de meest beoefende wedstrijdsporten behoren. Je zou naar de schietbaan moeten gaan omdat je nu een paar extra redenen hebt om dat te doen. De eerste stap in de wereld van de schietsport is voor veel mensen een luchtbuks kopen.

Optimaliseer je conditie
Deelname aan schietsporten kan je een aantal gezondheidsvoordelen opleveren. Een paar van de voordelen zijn verbeterde spierkracht en uithoudingsvermogen, en ook evenwicht, hand-oog coördinatie, en fijne motoriek. Meer tips over een schietsport vind je ook eenvoudig online.

Zo zijn handvuurwapens een uitstekende manier om je arm- en polskracht aanzienlijk te verbeteren. Bij het gebruik van een handvuurwapen is het van essentieel belang je kalmte te bewaren na de terugslag en je arm stil te houden om een uiterste precisie te bereiken bij het mikken. Geweren roepen een stevig bovenlichaam en stevige armen op, naast het vermogen zich goed te positioneren.

Sport en spel van een schietsport
Hoewel de hoeveelheid lichamelijke inspanning die nodig is om aan schietsport te doen van spel tot spel verschilt, zijn er bij elk van deze spelen mogelijkheden om zowel de hand-oog coördinatie als de mentale helderheid te verbeteren. Als een schutter meer ervaren wordt, komt mentaal rekenen meer natuurlijk op hem of haar over, als gevolg van de toegenomen complexiteit van de taak die hem wacht, namelijk het schieten van doelen.

De eerste schietverenigingen werden gevormd door Duitstalige volkeren in de 13de en 14de eeuw. Het lidmaatschap was beperkt tot mannen. Aanvankelijk werd met bogen en musketten met radslot vanuit staande houding geschoten, maar tegen de 16de eeuw werden vuurwapens met getrokken loop gebruikt in openbare wedstrijden. Vroege clubwedstrijden waren feestelijke wedstrijden met één schot, afgevuurd op uitvoerig beschilderde houten doelen. Wedstrijden en schietfeesten voor een of meer clubs werden routinematig gehouden op Nieuwjaarsdag, religieuze feestdagen, en andere speciale gelegenheden. Er werden vaak prijzen in goud en geld uitgereikt.

Schietsport is meer dan een fysieke oefening
Sommige mensen geloven dat schieten meer mentaal dan fysiek is; anderen zijn het daar niet mee eens. Om succes te hebben, moet je eerst alle relevante aspecten evalueren en beheersen, zoals de actuele tijd en de windmeting. Dit alles vindt plaats vóór de toepassing van de fysieke vaardigheid van in positie komen, de trekker overhalen, en volhardend zijn.

Bij het schieten moet je je aandachtig kunnen concentreren voor slechts korte tussenpozen, zodat je je vorm kunt perfectioneren. Dit is belangrijk om een techniek op te bouwen die herhaald kan worden, wat zal resulteren in consequent mikken en rake schoten!

 

 

 

Copyright © 2023 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

DEO MO15-1 kampioen
BORCULO - Afgelopen zaterdagochtend stond de laatste wedstrijd van de DEO MO15 op het programma. Bij winst op SJO AZSV-AD'69 waren de dames kampioen. ......
Lees verder »

Provincie trekt waarschuwing voor blauwalgen bij recreatieplas Hambroekplas in Borculo in
BORCULO - De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor blauwalgen bij Hambroekplas in Borculo ingetrokken. Uit recente controles van Waterschap......
Lees verder »

Gemeente en politie kunnen je hulp gebruiken bij drugsdumping
BERKELLAND - In de afgelopen maanden is er in vrijwel alle gemeenten om ons heen drugsafval gevonden. Het gaat om vaten die gedumpt zijn, maar ook ove......
Lees verder »

Hout beschermen met Remmers HK lazuur
BERKELLAND - Bent u op zoek naar mooie verf of lak om hout mee te bewerken, bijvoorbeeld omdat u zelf professionele schilder bent? Of bent u een amat......
Lees verder »

College biedt gemeenteraad perspectiefnota 2024 aan
BERKELLAND - De financiën van de gemeente Berkelland staan onder druk. Vooralsnog is de perspectiefnota 2024 niet sluitend en ook in de ramingen voor......
Lees verder »

Vanavond Politieke Avond in Gemeentehuis
BERKELLAND - Op dinsdag 30 mei is de volgende Politieke Avond in het gemeentehuis in Borculo. Tijdens een Politieke Avond worden er eerst politieke s......
Lees verder »

Uitnodiging voor ondernemers: 8 juni bijeenkomst over de Omgevingswet
BERKLLAND - Gaat u nieuw bouwen, verbouwen of zaken aanpassen? Dan verandert er het nodige per 1 januari 2024. De nieuwe Omgevingswet wordt dan ingev......
Lees verder »

Burgernetmelding: Meisje (13) vermist in Neede
NEEDE - De politie heeft dinsdagmorgen om 10.19 uur een burgernetmelding uitgedaan. Er wordt een 13 jarig meisje vermist in Neede. Zij is verstandeli......
Lees verder »

Zomeravondconcert in Ruurlose bossen
RUURLO – De KunstKring organiseert in samenwerking met Pannenkoekboerderij De Heikamp een vrolijk, luchtig zomeravondconcert. Op zaterdagavond 29 juli......
Lees verder »

Rijbewijskeuringen CBR in Eibergen
EIBERGEN - Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/......
Lees verder »

‘Tis hier geen hotel’ in Openluchttheater Eibergen
EIBERGEN – Soms worden ouders horendol van hun kinderen die hun eigen huis als een soort hotel beschouwen. Daar draait het om in de theatervoorstellin......
Lees verder »

Uitslag loterij k.v. Olympia’22
BORCULO – Dinsdagavond 23 mei j.l. heeft de trekking van de jaarlijkse lotenverkoop van K.V.. Olympia’ 22 plaats gevonden. De hoofdprijs, een rei......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen, lekker biertje­?
NEEDE - Steeds mear leu of zogenaamde deskundigen buugt zich oaver van alles wat met onze gezondheid te maken hef. Ik zol zeggen hol het bie thoes in......
Lees verder »

Fratsen ontheffing
BERKELLAND - Onze gemeente is met zichzelf an `t massen en mieren,noe blik dat ze al joaren illegaal alcoholische drankjes schenkt in hun kantine. Ve......
Lees verder »

Fratsen neet te volgen
NEEDE - Heb ie dat ok wal es dat ie der niks mear van snapt? Noe volgt een paar onnavolgboare berichten oet `t dagelijks nieuws. Rutte stelt 100 milj......
Lees verder »

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

NUB TV

Feest in straten van Rietmolen tijdens verlichte carnavalsoptocht

RIETMOLEN – Zeventien wagens vol kleurrijke verlichting trokken zaterdagavond door de straten van Rietmolen tijdens de verlichte carnavalsoptocht, die sinds 1997 georganiseerd wordt door carnavalsvereniging De Reetkwakers. Na de gedwongen coronapauze merkt de organisatie dat de animo er nog altijd is, maar dat de carnavalssfeer wat langzamer op gang kwam.

“De vibe moet er weer een beetje inkomen”, zegt Corine te Morsche namens de organisatie van de verlichte optocht. “We hopen dat het enthousiasme na dit jaar teurgkomt en dat ze toch weer wagens gaan bouwen.” In Rietmolen is de enige verlichte carnavalsoptocht van de Achterhoek. Dit is voor de deelnemers dan ook een belangrijke reden om mee te lopen. “De wagen komt heel mooi naar voren met al die lichtjes”, zegt een van de feestvierders, gehuld in een Yoshi-kostuum uit de gamewereld van Mario. “Het geeft veel meer sfeer”, zegt haar vriendin Wario. “En de karakters zelf komen er ook meer uit.”

Om jonge wagenbouwers weer aan de gang te krijgen wordt er ook nadrukkelijk samengewerkt met de Sint Jozef basisschool in het Berkellandse dorp. Alle groepen deden dit jaar mee. “Dus we hopen ook dat er vanuit daar nieuwe aanwas komt”, zegt Te Morsche. Mede-organisator Jarno Borgerlink vult aan: “Je moet de jongeren meer pushen om actief aan de gang te gaan. Maar als je deze optocht weer ziet staan, dat is gewoon gaaf.”

Door: REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »