Café na meer dan een eeuw niet meer van Tijink

EIBERGEN – Ze gaan het missen, maar vrede is wat overheerst. Wim en Trees Tijink overhandigden afgelopen weekend de sleutel van hun gelijknamige café in Eibergen aan de nieuwe eigenaar waarmee de kroeg na 114 jaar niet meer in handen is van de familie. REGIO8 maakte een reportage, klik hier om deze te bekijken. 

Wim en Trees keerden deze week nog even terug in hun traditionele, bruine kroeg. De laatste flessen drank van het spectaculaire afscheidsfeest worden opgehaald. Als ze terugdenken aan het feest verschijnt er een grote glimlach op hun gezicht. “Ik kan het samenvatten in één woord: Fantastisch”, zegt Wim. “Er waren honderden mensen die voor de laatste keer een drankje kwamen doen met ons. Sommige gasten kwamen er al meer dan zestig jaar. Ik vond het prachtig om ze te zien.”

Wim was 49 jaar lang eigenaar van het café, hij nam het destijds over van zijn opa. Zijn vrouw Trees sloot zich vijftien jaar later bij hem aan. “Ik kan honderden verhalen vertellen over de dingen die hier zijn gebeurd, maar dan zitten we hier volgende week nog!”, zegt Wim lachend. Hij zag het caféleven de afgelopen decennia enorm veranderen: “Er zijn heel veel regeltjes bijgekomen.”

Afscheid is opluchting
De regeldruk zorgde soms voor kopzorgen, maar met name de coronaperiode met lockdowns was zwaar voor het echtpaar. “Je ziet het misschien niet, maar die tijd heeft er behoorlijk ingehakt bij mij”, geeft Trees aan. “Ik wist op bepaalde momenten niet meer waar ik de kracht vandaan moest halen om door te gaan. Daarom voelt het nou ook als een opluchting om afstand te doen van het café en meer te gaan genieten van het leven.”

Levenswerk blijft in stand
Daar sluit Wim zich helemaal bij aan: “Dit voelt als het juiste moment om te stoppen. Met Mesut Mis hebben we een geschikte uitbater gevonden die het café grotendeels intact wilt houden. Hij heeft hier in Eibergen ook al een café, dus ik leg mijn levenswerk met vertrouwen bij hem achter.”

Wat nu?
Voor de vrijgekomen agenda heeft het echtpaar de nodige plannen. “Door de jaren heen hebben we zo ontzettend veel leuke mensen ontmoet”, zegt Wim. “We hebben nu de tijd om die eens te bezoeken. Daarnaast houden we erg van reizen en zou ik graag meer tripjes willen maken.” Eibergen verlaten is echter geen optie, benadrukt Wim: “We blijven actief bij verschillende activiteiten hier in het dorp, dus ze zijn nog lang niet van ons af. Maar dat we meer gaan genieten, dat is iets dat zeker is.”

 Bekijk hier de reportage die REGIO8 maakte. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven