Vrouwen N18-drama Haaksbergen hadden ook andere verwondingen dan alleen van val

REGIO – De twee vrouwen die betrokken waren bij het N18-drama bij Haaksbergen, hadden naast de verwondingen door de val van het viaduct ook nog andere verwondingen. Voor de politie is dit letsel aanleiding om uit te gaan van een misdrijf, in plaats van een noodlottig ongeval. Nadat een taxichauffeur afgelopen nacht alarm had geslagen dat er twee personen op de rijbaan van de N18 lagen, gingen de agenten aanvankelijk nog uit van een verkeersongeval. Maar eenmaal geconfronteerd met de verwondingen werd eigenlijk meteen duidelijk dat het gaat om een misdrijf.

Andere verwondingen
Politiewoordvoerster Chantal Westerhoff bevestigt desgevraagd dat er behalve letsel van de val ook nog sprake was van andere verwondingen. Dat geldt voor beide vrouwen. De woordvoerster wil echter niet ingaan op de vraag wat deze verwondingen zijn. Ook wil ze niet kwijt of er behalve het geconstateerde letsel nog andere sporen zijn die wijzen in de richting van een misdrijf. Vast staat intussen al wel dat beide vrouwen via de Geukerdijk aan zijn komen fietsen. In de buurt van de plaats delict zijn twee fietsen aangetroffen. Uit onderzoek bleek later dat deze tweewielers van de twee vrouwen zijn. De fietsen stonden overigens niet op het viaduct maar iets verderop.

Op weg beland
Ook staat intussen vast dat beide vrouwen vanaf het viaduct – dat luistert naar de naam Hanenberg – op het asfalt zijn beland van het baanvak Enschede richting Groenlo. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe dat gebeurde: of ze zijn gevallen, geduwd of mogelijk gesprongen. Wel is in de loop van de dag de gewonde vrouw in het ziekenhuis aangehouden. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de andere vrouw. Op de vraag of de twee vrouwen hebben gevochten, waarna ze beiden naar beneden zijn gevallen wil de politie niet ingaan. “In dit stadium houden we alle scenario’s open”, aldus politiewoordvoerster Westerhoff.

De Geukerdijk telt op die plek drie baanvakken: twee voor fietsers en auto’s met ertussen de spoorbaan voor de stoomtrein Haaksbergen-Boekelo. Er is sprake van een hoge ijzeren railing ter hoogte van de plek, waar de vrouwen naar beneden zijn geraakt.

Identiteit
De gewonde vrouw heeft in de loop van vanochtend haar identiteit kunnen vertellen en een eerste verklaring afgelegd. “Maar haar fysieke en mentale toestand laat een uitgebreid verhoor op dit moment nog niet toe”, aldus Westerhoff. De vrouw raakte zwaargewond, maar is niet in levensgevaar. Omdat ze als verdachte geldt, wordt ze in het ziekenhuis bewaakt. De vermoedelijke identiteit van de overleden vrouw is intussen ook bekend, maar de familie moet die nog bevestigen.De politie doet geen verdere mededelingen over de identiteit. Ook wil de woordvoerster niets zeggen over de relatie tussen beide vrouwen.

Derde persoon?
De politie merkte zowel de Geukerdijk als de N18 aan als plaats delict. Beide wegen waren een groot deel van de dag afgesloten voor forensisch sporenonderzoek, maar zijn in de loop van de middag weer vrijgegeven. Ook sluit de politie nog niet uit dat er een derde persoon bij het opmerkelijke incident is betrokken.
“Of er mogelijk een derde persoon bij was betrokken, moeten we via onderzoek kunnen uitsluiten”, aldus zegsvrouw Westerhoff.
Een bosje even verderop is ook door de politie afgesloten voor sporenonderzoek. Ter plaatse staat het bekend als een plek waar zich regelmatig vrijende stelletjes ophouden. Hier werd nog een derde, elektrische fiets aangetroffen, maar die heeft niets met het onderzoek te maken.

Getuigenoproep
Omdat de plek van het incident een afgelegen plek is, heeft de politie een getuigenoproep gedaan. Mensen die de vrouwen hebben zien fietsen, is gevraagd zich te melden. De hoop is bovendien gevestigd op eventuele beelden van dashcams van passerende automobilisten of beelden van bewakingscamera’s van buurtbewoners.

Door RTV Oost

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven