FC Eibergen uitgeschakeld in de beker


EIBERGEN – Het bekeravontuur is voor FC Eibergen al ten einde. Na vooral een zeer zwakke tweede helft ging tegenstander Sportclub Meddo er op De Bijenkamp met de buit vandoor: 1-2.

De winst voor de gasten was niet eens onverdiend. De Eibergenaren hadden zichzelf binnen een kwartier al in een zetel kunnen nestelen, maar dat gebeurde niet. Een voorzet van rechts van Sverre Boonk was net iets te hard, waardoor spits Ruud Endeman een teenlengte te kort kwam.

Niet lang daarna een soortgelijke kans na een aanval over links. Jacco Roerdink gaf nu de voorzet, Endeman zag zijn inzet rakelings langs de verkeerde kant van de paal krullen.

De bezoekers kwamen daarna wat beter in hun spel. Na een slippertje achterin ging een boogbal over doelman Sam Pierik maar net naast. Een counter na een klein half uur spelen leverde wel succes op. De uitgelopen Pierik kreeg zijn hand er nog wel tegen aan, maar de inzet dwarrelde toch in het doel: 0-1.

De Eibergenaren pakten daarna de offensieve draad weer op en scoorde door Björn te Raa. Zijn ogenschijnlijk vrij onschuldige schot liet via de binnenkant van de paal en tot verrassing van de keeper van Meddo het net krullen.

Nog geen twee minuten na de hervatting halverwege de strijd liepen de Eibergenaren weer achter de feiten aan. Een verdedigingsfout werd daarbij door een aanvaller van de bezoekers op fraaie wijze afgestraft, 1-2.

Daarna werd het een vrij pijnlijke vertoning voor de thuisclub. Die schroefde begrijpelijk het tempo steeds meer op, maar vergat in de combinaties het geduld te bewaren. In plaats van een gaatje in de (volle) defensie van de Meddonaren te zoeken waren er veel foutieve passes en werd al snel te vaak de lange en hoge bal gehanteerd.

Dat was koren op de molen van de gasten, die amper in gevaar kwamen. Met counters waren zij zelfs dichter bij de derde treffer dan Eibergen bij de gelijkmaker.

Opstelling FC Eibergen: Sam Pierik; Tim Wonnink, Jasper Roerdink (85. Rens te Nahuis), Dave Visser, Jacco Roerdink; Martijn ten Elshof (85. Nouk Penterman), Binck Bezoen (70. Mart Temmink), Björn te Raa; Sverre Boonk, Ruud Endeman, Bas ten Hagen (51. Dylan Tijdhof).

Bekerwedstrijd, poulefase groep 3 36, zaterdag 17 september 2022.
FC Eibergen (vierde klasse B) – SC Meddo (vierde klasse C) 1-2 (1-1).
Scoreverloop: 25. 0-1, 30. 1-1 Björn te Raa, 47. 1-2.

Tekst: FC Eibergen 
Interview: Gerrit Mengerink

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven