Huib van de Star (87) wint Reurls Open

RUURLO – Huib van de Star heeft woensdag 14 september het Reurls Open op zijn naam geschreven. Een terechte winnaar die onder ideale omstandigheden, een perfect onderhouden golfbaan en mooi weer, de beste score neerzette. Huib van de Star is een van de grondleggers van het Reurls-Open, een wedstrijd voor mensen die in Ruurlo wonen of gewoond hebben en sinds 2010 gehouden wordt.

Zelf is Huib van de Star, ondertussen al 87 jaar oud, ruim twintig jaar geleden naar Ruurlo verhuisd. In totaal hebben 42 golfers gestreden om de prijzen, zoals ieder jaar was de sfeer ontspannen en draait het ook om een weerzien van Reurlse en oud-Ruurloërs. Meedoen is belangrijker dan winnen. Naast de grote achttien holes wedstrijd, is er ook een negen holes variant. Deze is gewonnen door Marjolein Mansveld Beck-Houpt. Voor het aanstormend talent, mensen die nog niet zolang golfen, is er een aanmoedigingsprijs. Hans Lubberdink heeft deze in ontvangst mogen nemen. Ook de prestatie van Jan Kornegoor is noemenswaardig. Hij kwam in 76 slagen rond, hij had slechts drie slagen boven Par gespeeld.

Na tien jaar in de organisatie te hebben gezeten heeft Lia Beukers besloten om ruimte te maken voor een nieuwe kandidaat. Tijdens de prijsuitreiking werd Beukers verblijd met bloemen, lieve woorden en een groot applaus als waardering voor haar jaren lange inzet. Ook volgend jaar zal er weer een Reurls Open worden gehouden, op vrijdag 15 september 2023 staat deze gepland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven